Žiga Vavpotič

Outfit7
Mentorstvo, Partnerstvo, Investitorstvo
Žiga Vavpotič ima bogate izkušnje z vodenje podjetij, zadnja leta s podjetjem Outfit7 (Talking Tom).

Več kot petletna kariera vodenja v gospodarstvu Žige Vavpotiča je povezana z uspešno zgodbo podjetja Outfit7 (najbolj poznanega po globalnem fenomenu Talking Toma, ki je iz enostavne aplikacije zrastel v globalno medijsko franšizo), kjer je Žiga začel kot pogodbenik in v dveh letih in pol, po miljardni prodaji podjetja novemu kitajskemu lastniku, preko različnih najvišjih pozicij vodenja, prevzel odgovornosti predsednika upravnega odbora. Po dvoletnem mandatu je podjetje zraslo v mnogih pogledih in doseglo mejnik 10 miljard downloadov, kar Outfit7 uvršča med največja in najhitreje rastoča mednarodna podjetja na področju družinske zabave na svetu. Uspešno sodelovanje se nadaljuje z dvema novima funkcijama: Žiga je svetovalec predsedniku uprave družbe Jinke Holding Group (lastnica podjetja Outfit7) in neizvršni direktor družbe Outfit7.


Hkrati je Žiga tudi lastnik podjetja Globaldreamvision, soustanovitelj Zavoda Ypsilon, socialnega podjetja Simbioza Genesis, ABC podjetniškega pospeševalnika, sopobudnik Središča za socialno podjetništvo Univerze v Ljubljani, miselnega središča Act Tank in mnogih drugih družbeno zanimivih projektov. Žiga Vavpotič je diplomiran ekonomist (UN), univerzitetni diplomirani politolog, smer mednarodnih odnosov, magister sociologije in avtor knjig Moja sr(e)čna knjiga, Moja žepna sr(e)čna knjiga in Srčna knjiga mojega življenja.

 

Ključne kompetence
Investicije in prodaje podjetij Poslovna strategija Prodaja in razvoj poslovanja
Ključne industrije
Igre in igrače Izobraževanje in upravljanje znanja Komunikacija in sodelovanje Nepremičnine in notranja oprema Prosti čas, potovanja in turizem
Mentor v programih
P2 2020 SPS SI-SK 2019 SPS
Izkušnje s tipom trga
B2B B2C
Izkušnje s tujimi trgi
Ciper Indija Kitajska Združene države Amerike
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Drugo
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.