Roman Kužnar

RC IKT
Mentorstvo, Partnerstvo, Investitorstvo
Izkušen vodja posla in projektov na področju internetnih in telekomunikacijskih tehnologij ter direktor RC IKT, inkubatorja podjetja Iskratel

Roman je po končanem doktorskem študiju na Fakulteti za elektrotehniko, kjer je raziskoval inovativne in industrijsko aplikativne optimizacije na področju VLSI IC (Very large Scale Integrations Itegrated circiut), svoje delo nadaljeval kot vodja R&D sektorja in vodja inovacijskih aktivnosti v podjetju Iskratel. Trenutno je kot izvršni direktor, dejaven v podjetju Sintesio ter v razvojnem centru za internetne in telekomunikacijske tehnologije (RC IKT), kjer vedno iščejo inovativne startupe na področjih IKT, ter jim pomagajo pri razvoju in vstopu na trg.

 

V sklopu RC IKT in kot član Poslovnih angelov Slovenije, je vedno poln nasvetov za mlade podjetnike, razvojnike ter tehnične startupe.

 

Je poln tehničnega znanja iz različnih področij, v prostem času pa se rad sprosti z družino in s svojim avtodomom odpelje kam na dopust.

Ključne kompetence
Finance, pravo in poslovodenje Oblikovanje in razvoj produktov Strojni inženiring
Ključne industrije
Energetska učinkovitost IT oprema in infrastruktura Nepremičnine in notranja oprema Osebne naprave in aplikacije Proizvodnja
Poznavanje tehnologij
Brezžična senzorska omrežja Internet stvari Pametni dom Prenosljive elektronske naprave Strežniki in omrežja
Mentor v programih
P2 2013 SPS SK75 2022 SPS
Izkušnje s tipom trga
B2B
Izkušnje s tujimi trgi
Belorusija Francija Nemčija Ruska federacija Tanzanija Združene države Amerike Združeni Arabski Emirati
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Zgodnja faza
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.