Rok Habinc

STH Management
Mentorstvo, Partnerstvo, Investitorstvo
Izkušen mentor, podjetnik, partner in izvršni direktor sklada STH Management ter član vodstva podjetja Strenia.

Izkušen mentor, podjetnik, partner in izvršni direktor družbe za upravljanje skladov STH Management ter lastnik podjetja Strenia.

 

Rok Habinc je svojo podjetniško pot začel v družinskem podjetju, nadaljeval pa kot vodja projektov v podjetju Aktiva MAI svetovanje, del Aktiva Skupine. Vodil je projekte, ki so se ukvarjali z nakupi in prodajo finančnih, telekomunikacijskih in IT podjetij. Prispeval je k ustanovitvi enega prvih skladov tveganega kapitala v Sloveniji. V letu 2003 je prevzel vodenje podjetja SCT Strojegradnja (danes Strenia), ki proizvaja stroje za obdelavo mineralov in večje varjene izdelke za trg strojegradnje. V petih letih pod Rokovim vodstvom je Strenia podvojila prodajo, začela poslovati z dobičkom in podvojila dodano vrednost na zaposlenega.

 

Na področjih vodenja in upravljanja podjetja, razvoja poslovnih modelov ter poslovnih marketing strategij je mentoriral podjetja Smart Turn Systems (Movalyse), Visionect in Plasmait.

 

Je izvršni direktor in partner v družbi za upravljanje skladov tveganega kapitala STH Management, kjer so med drugim investirali tudi v podjetji Smart Turn Systems (Movalyse, ki ima zdaj produkt Vigo zavarovanje) ter Visionect.

Ključne kompetence
Investicije in prodaje podjetij Poslovna strategija Prodaja in razvoj poslovanja
Ključne industrije
Finančne transakcije Osebne naprave in aplikacije Produktivnost in poslovne aplikacije Proizvodnja Upravljanje premoženja in investiranje
Mentor v programih
P2 2013 SPS SK200 SPS SK75 2022 SPS
Izkušnje s tipom trga
B2B B2C
Izkušnje s tujimi trgi
Albanija Avstrija Bosna in Hercegovina Črna Gora Hrvaška Italija Makedonija Nemčija Srbija Velika Britanija Združene države Amerike
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Faza rast
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.