Primož Zupan

Halcom
Mentorstvo, Partnerstvo
Primož Zupan je ekspert menedžmenta idej in inovacij ter upravljanja s človeškimi viri.

Primož Zupan je prvi idea manager v Sloveniji, ki je prek Halcomovega internega inkubatorja pomagal ideji prve slovenske mobilne denarnice mBills od samostojnega produkta do vzpostavitve spin-off podjetja MBILLS d.o.o., enega vidnejših fintech podjetij pri nas, ki ga od 1. januarja 2017 tudi vodi. Decembra 2017 je večinski delež podjetja kupila slovenska multinacionalka Petrol, svoj delež pa aprila 2020 povečala na 100 %.


Preden je prevzel krmilo vodenja MBILLS, je mag. Primož Zupan svojo karierno pot gradil kot direktor prodaje v IT podjetju Salviol, kot vodja kabineta Ministra za delo, družino in socialne zadeve ter kot prodajni predstavnik IBM Slovenija. Odlikujejo ga izjemna strast do dela, optimizem, dostopnost do ljudi, skrb za sodelavce in močan socialni kapital. V prostem času se ukvarja z razvojem inovativne kulture v različnih organizacijah.


Primož zelo dobro obvladuje področja idejnega in inovacijskega menedžmenta, menedžmenta človeških virov, odnosov z javnostmi, prodaje, marketinga, načrtovanja dogodkov, upravljanja in izvedbe političnih kampanj ...

Mentorirana podjetja
Ključne kompetence
Marketing in PR Oblikovanje in razvoj produktov Prodaja in razvoj poslovanja
Ključne industrije
Finančne transakcije IT oprema in infrastruktura Komunikacija in sodelovanje Mediji Vodenje računov
Poznavanje tehnologij
Spletna plačila Spletne in mobilne tehnologije
Mentor v programih
P2 2011 SPS P2 2012 SPS
Izkušnje s tipom trga
B2B B2C B2G
Izkušnje s tujimi trgi
Hrvaška Nemčija Slovenija Srbija
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Drugo
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.