Nataša Potočnik

Enigmarium
Mentorstvo
Kreativna direktorica ter »experience designer«, soustanoviteljica podjetij Enigmarium in Connecta.

V oglaševalski agenciji polnega servisa CONNECTA, ki jo je Nataša soustanovila leta 1993, je kot kreativna direktorica izbrusila 360-stopinjski nabor veščin, ki znamko iz ideje preobrazi v prepoznaven, prodajljiv in profitabilen produkt ali storitev.   

 

Leta 2014 je v okviru podjetja ENIGMARIUM zasnovala prvo izvirno igrificirano turistično doživetje - igro »escape room« ali »pobeg iz sobe« v Ljubljani. Doslej je z ekipo v Enigmariumu razvila več kot 30 (odlično ocenjenih) igrivih doživetij, ki jih je moč odigrati v Sloveniji, na Hrvaškem in v ZDA. Projekti se ponašajo z vrsto nagrad in priznanj, Nataša pa kot pionirka igrifikacije turističnih doživetij v svetovnem merilu z veseljem nastopi v vlogi predavateljice na mednarodnih kongresih, univerzah ali kot mentorica.

 

Njen najljubši izziv predstavlja igrifikacija muzejev, gradov, turističnih znamenitosti, oživljanje kulturne dediščine, izobraževalnih programov (»edutainment«) ter krepitve ekipnih kompetenc.  

 

Njena specialnost in strast sta prav strateški razvoj, kreiranje in inoviranje novih storitev, doživetij in turističnih produktov: od I(ideje) do Z(godbe o uspehu).  

 

 

Mentorirana podjetja
Ključne kompetence
Marketing in PR Oblikovanje in razvoj produktov Poslovna strategija Prodaja in razvoj poslovanja Uporabniška izkušnja
Ključne industrije
Igre in igrače Komunikacija in sodelovanje Marketing in oglaševanje Prosti čas, potovanja in turizem
Izkušnje s tipom trga
B2B B2C
Izkušnje s tujimi trgi
Hrvaška Italija Združene države Amerike
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Zgodnja faza Semenska faza
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.