Matjaž Fortič

Xenon forte
Mentorstvo, Partnerstvo
Matjaž Fortič ima raznolika znanja in veščine, tako z vodenjem prodajnih ekip kot z vodenjem razvoja novih projektov ter s kriznim vodenjem in prestrukturiranjem.

Rdeča nit zelo razgibane kariere Matjaža Fortiča je vodenje podjetij in prodaje v različnih branžah od informatike preko telekomunikacij do energetike in trgovine. Matjaž znanje in izkušnje, ki so se nabrale na tej poti, nenehno dopolnjuje in med seboj dobro kombinira.

 

Večji del svoje kariere je bil neposredno in intenzivno v stikih s tujimi partnerji, zato so njegove mednarodne izkušnje ena od pomembnejših kompetenc. Ima tudi izkušnje z vodenjem prodajnih ekip in partnerskih mrež, z vodenjem razvoja novih projektov, kakor tudi s kriznim vodenjem in prestrukturiranjem. Matjaž je suveren in komunikativen, zna motivirati, nadzirati, usmerjati. Ima izkušnje in reference s področja korporativnega upravljanja (vodstveni položaj v Skupini Iskratel in član nadzornega sveta ter predsednik revizijske komisije Pošte Slovenije).

 

Danes je Matjaž izvršni direktor podjetja Xenon forte, ki se ukvarja z distribucijo in prodajo izdelkov informacijske in komunikacijske tehnologije ter s storitvami na tem področju, sočasno pa je tudi član nadzornega sveta Pošte Slovenije.

 

Mentorirana podjetja
Ključne kompetence
Marketing in PR Poslovna strategija Prodaja in razvoj poslovanja
Ključne industrije
Infrastruktura in distribucija IT oprema in infrastruktura Osebne naprave in aplikacije Produktivnost in poslovne aplikacije
Izkušnje s tipom trga
B2B B2C
Izkušnje s tujimi trgi
Azerbajdžan Evropa Kazahstan Ruska federacija
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Zgodnja faza
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.