Martin Hladnik

Ekoart houses
Mentorstvo, Partnerstvo, Investitorstvo
Martin je osredotočen na razvoj in uvajanje novih produktov, vzpostavitev proizvodnih procesov in širjenje poslovanja s pomočjo ustanavljanja franšiz.

Martin Hladnik je mentor in soinvestitor v podjetju iz Velike Britanije, ki se ukvarja z obdelavo Big data za potrebe risk managementa v varnostnem sektorju. V preteklosti je svetoval proizvodnim in storitvenim podjetjem na področju dviga produktivnosti, uvajanja novih produktov.

 

Za seboj ima 15-letno kariero v avtomobilski industriji, kjer je znanja najprej nabiral v prodaji in vodenju projektov, nato pa kot direktor vodil večja proizvodna podjetja, v katerih se je ukvarjal predvsem z vodenjem timov, razvojem novih produktov ter optimizacijo proizvodnje s pomočjo robotizacije. Leta 2019 sem je pridružil podjetniku Mihi Bogataju, s katerim je kot direktor in solastnik izvedel transformacijo podjetja Ekoart hiše, d. o. o., ki je izdelovalo lesene montažne hiše. Podjetje so razdelil na dva dela, pri čemer je montažni posel prešel na novo podjetje Ekoart, d. o. o. Staro podjetje so transformirali v startup proizvodno podjetje iQwood, d. o. o., ki je trenutno v zaključni fazi združitve s podjetjem Lumar invest, d. o. o. in je vodilni slovenski ponudnik montažnih hiš. 

 

V vmesnem času so v podjetju pridobili pravico do uporabe Evropskega patenta in certifikata ETA za izdelavo masivnih lesenih sten iQwood ter izdelali inovativno proizvodno opremo, za katero so s strani GZS-ja prejeli srebrno nacionalno priznanje za inovacijo leta 2021. Podjetje iQwood je od leta 2021 aktivni član
iniciative Green ambassadors of Slovenia. 

Ključne kompetence
Investicije in prodaje podjetij Poslovna strategija Prodaja in razvoj poslovanja
Ključne industrije
Avtomobilizem Gradnja Proizvodnja Raziskovanje in proizvodnja Združevanje in obdelava podatkov
Poznavanje tehnologij
Gradbeni inženiring Industrijska robotika Obdelava kovin Proizvodni stroji
Mentor v programih
P2 2010 SPS P2 2013 SPS SK200 2017 SPS SK75 2022 SPS
Izkušnje s tipom trga
B2B
Izkušnje s tujimi trgi
Avstrija Italija Nemčija Velika Britanija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.