Lucia Lučka Klanšek

LLK, Ilc
Mentorstvo, Partnerstvo, Investitorstvo
Podjetnica, investitorka, svetovalka in mentorica

Lucia je ustanovila in vodila več uspešnih slovenskih ter ameriških podjetij, vključno z Nektar, Easy4Busy, and LLK. Študirala je ekonomijo, pri 18. pa že zajadrala v podjetniške vode - oče ji je podaril štiri kavne avtomate in v kratkem ji je uspelo njihovo število dvigniti 100 (postavila jih je v vse večje tovarne v Sloveniji). Avtomate za kavo je po 17. letih prodala enemu od zaposlenih, sama pa ustanovila podjetje Nektar. To je bilo v 90-tih eno najhitreje rastočih podjetij v Sloveniji, ki je s svojimi točilnimi napravami za negazirane pijače že razstavljalo na sejmih v Ameriki in na Japonskem. V 2004 je podjetje prodala in se preselila v New York.

 

Podjetje Easy4Busy je ustanovila skupaj s sinom Nikom, s katerim sta v 3 letih uspela zgraditi prepoznavno mednarodno podjetje. Podjetje je bile eno izmed prvih, ki je prehranske produkte (smutije) prodajalo preko spletne trgovine. Njihova distribucijska mreža je obsegala preko 600 trgovin v ZDA.

 

V 2008 je ustanovila fundacijo Slovenija4You, s katero je želela povezati uspešne Slovence doma in po svetu z ameriškimi podjetniki, mladim v Sloveniji pa približati podjetništvo. Women Economic Forum ji je v2017 kot priznanje za njeno delo podarilo nagrado Women of the Decade Award. 

 

V 2008 je ustanovila tudi svetovalno in investicijsko podjetje LLK, specializirano za družinsko in žensko podjetništvo. Investira in svetuje podjetjem, ki delujejo na področju prehrane, električnih vozil, modne industrije, pa tudi z nevladnimi organizacijami. Partner podjetja je Harvard Business School, kjer je Lucia v 2002 diplomirala na programu OPM (poslovni program za lastnike in menedžerje v podjetjih).

 

Trenutno piše doktorat na temo razvoja ženskega podjetništva skozi različne politične in ekonomske okoliščine v Sloveniji.

 

 

 

Ključne kompetence
Oblikovanje in razvoj produktov Poslovna strategija Prodaja in razvoj poslovanja
Ključne industrije
Hrana Komunikacija in sodelovanje Marketing in oglaševanje Moda, oblačila in osebna nega Proizvodnja
Poznavanje tehnologij
Pomoč zaposlenim
Mentor v programih
P2 2022 SPS SK75 SPS
Izkušnje s tipom trga
B2B B2C
Izkušnje s tujimi trgi
Evropa Japonska Slovenija Združene države Amerike
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Zgodnja faza
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.