Jernej Mele

CPPE inženiring d.o.o.
Mentorstvo, Partnerstvo
Inženir in raziskovalec strojnega in kemijskega inženiringa s številnimi izkušnjami v vodenju industrijskih projektov na mednarodnem nivoju.

Jernej je od leta 2016 soustanovitelj in direktor podjetja CPPE inženiring, ki se ukvarja s strojnim in kemijskim inženiringom. Za njim je že vrsta uspešnih industrijskih projektov za večja slovenska in evropska podjetja, kot so Krka, Lek, BIASeparations, Helios, BOSIO, Valji Štore, Eustone, FIVES STEIN (Francija), Circe (Španija), IONIQA (Nizozemska), IEN (Poljska). Jernej je prejemnik številnih nagrad za inovacijo na področju uplinjana trdih goriv, intelektualni nosilec patentov in modelov in avtor visoko citiranih objav v znanstveni literaturi in na konferencah.


Sodeloval je na mednarodnih projektih v okviru HORIZONT 2020, FP7, Eureka, Eurostars, RIP09, SRRP, SMER in še mnogo drugih nacionalnih projektih sofinanciranih s strani EU.


Jernej je vrhunski strokovnjak z več kot 20-letnimi delovnimi izkušnjami, njegova močna področja so uporaba opreme PTC CREO, ProEngineer, AutoCAD, Matlab, IPSE Pro in druge. V preteklosti se je s svojim znanjem in izkušnjami že pomagal startup podjetjem, med drugim tudi podjetju EUROINOX d.o.o. in CUSTOM SOLUTIONS d.o.o.

Mentorirana podjetja
Ključne kompetence
Oblikovanje in razvoj produktov Prodaja in razvoj poslovanja Strojni inženiring
Ključne industrije
Energetska učinkovitost Farmacija Proizvodni procesi Ravnanje z odpadki in recikliranje Raziskovanje in proizvodnja
Poznavanje tehnologij
Alternativni viri energije CAD/CAM programska oprema Fosilna in biološka goriva Polimeri Proizvodni stroji
Mentor v programih
P2 2013 SPS
Izkušnje s tipom trga
B2B B2C
Izkušnje s tujimi trgi
Francija Nizozemska Poljska Ruska federacija Španija Švica Turčija
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Zgodnja faza
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.