Igor Jakomin

CargoX Ltd
Mentorstvo, Partnerstvo
Coach, mentor in svetovalec z več kot 25 let izkušenj v mednarodnem poslovanju

Že več kot 25 let nabira izkušnje na področju oskrbovalnih verig. Trenutno opravlja funkcijo Namestnika glavnega direktorja start-up podjetja CargoX. Podjetje je revolucionarni ponudnik rešitev na področju veriženja blokov – poznano kot blockchain - za logistično industrijo in mednarodno trgovino.

 

Pred tem je, od ustanovitve dalje, v podjetju opravljal tudi funkcijo Direktorja razvoja poslovanja in kasneje Operativnega direktorja podjetja. V tem obdobju je CargoX ustvaril in digitalno prenesel prvo pomorsko nakladnico (kot vrednostni papir) na blockchain tehnologiji v zgodovini ter razvil blockchain platformo za varen prenos dokumentov in podatkov, ki je prinesla številne mednarodne nagrade in priznanja (najbolj znana je zmaga na start-up tekmovanju mednarodne organizacije IRU – International Road Union iz Ženeve leta 2018. IRU je globalna panožna zveza nacionalnih združenj članic in pridruženih članov v 73 državah na 5 celinah, ki zastopa interese prevoznikov tovornjakov, taksijev in avtobusov po vsem svetu). Danes CargoX upravlja sistem ACI (Advance Cargo Information) za Vlado Republike Egipt.

 

Svoje izkušnje s start-up okoljem je pridobil tudi v podjetju SmartCargo, kjer je leto in pol opravljal funkcijo Vodje strateškega razvoja.

 

V svoji karieri je med drugim vodil podružnice multinacionalke United Parcel Service v Sloveniji, Hrvaški in Bosni in Hercegovini, kot vodstveni kader je deloval v različnih družbah italjanske skupine Samer, bil je član nadzornih svetov Luke Koper in BTC Terminal Sežana ter svetovalec v različnih podjetjih v Sloveniji in tujini. V obdobju 2008 – 2011 je opravljal tudi funkcijo Državnega sekretarja na Ministrstvu za promet. Kot svetovalec in mentor od začetka leta 2018 deluje tudi v uspešnem logističnem podjetju Comark.

Ključne kompetence
Poslovna strategija Prodaja in razvoj poslovanja Uporabniška izkušnja
Ključne industrije
IT oprema in infrastruktura Izobraževanje in upravljanje znanja Logistične storitve Produktivnost in poslovne aplikacije Upravljanje dobavne verige
Poznavanje tehnologij
Logistika in SCM Pametna mesta Pametna mobilnost Tehnologija verižnih blokov
Izkušnje s tipom trga
B2B B2G
Izkušnje s tujimi trgi
Bosna in Hercegovina Črna Gora Egipt Finska Hrvaška Indija Italija Izrael Kitajska Makedonija Singapur Srbija Velika Britanija
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Faza rast
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.