Borut Potočnik

BPMC
Mentorstvo, Partnerstvo, Investitorstvo
Izkušen in aktiven investitor, mentor in ustanovitelj podjetja BPMC, kjer pomagajo pri organizaciji podjetjem v fazi rasti.

Borut je pričel svojo kariero kot asistent na Fakulteti za strojništvo, smer industrijski inženiring, potem pa pot nadaljeval kot strokovni svetovalec organizaciji UNIDO, delal v nekoč največjem svetovalnem podjetju v državi Produktivnost ter nadaljeval kot samostojni svetovalec. Pomagal je ustanoviti in implementirati prvo slovensko državno agencijo za inovacije SIA. Je tudi predsednik panožnega združenja Gospodarske zbornice Slovenije za poslovne storitve in vodstveno svetovanje. Bil je direktor nekaj podjetij v času ključnih sprememb in rasti, v zadnjih letih sodeluje v vodstvih podjetij v rasti, med drugim CREApro in EKWB.

 

Leta 1994 je ustanovil podjetje BPMC, kjer podjetjem v fazi rasti in širitve na mednarodne trge pomaga širiti ekipo, organizirati vodstvene strukture in razviti strategije prodaje in razvoja podjetja.

Mentorirana podjetja
Ključne kompetence
Oblikovanje in razvoj produktov Poslovna strategija Prodaja in razvoj poslovanja
Ključne industrije
IT oprema in infrastruktura Produktivnost in poslovne aplikacije Proizvodni procesi Prosti čas, potovanja in turizem Vzdrževanje in storitve
Mentor v programih
P2 2013 SPS
Izkušnje s tipom trga
B2B B2C B2G
Izkušnje s tujimi trgi
Avstrija Bosna in Hercegovina Črna Gora Italija Makedonija Srbija
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Faza rast
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.