Aljoša Domijan

Gambit Trade, Aguatera
Mentorstvo, Investitorstvo
Aljoša je partner v podjetju Gambit trade, ki upravlja eno največjih slovenskih spletnih trgovin enaa.com.

Aljoša Domijan je serijski podjetnik, startup investitor in mentor. Aljoša je partner v podjetju Gambit trade, ki upravlja eno največjih slovenskih spletnih trgovin enaa.com, prav tako pa direktor podjetja Aguatera, ki deluje na področju vsebinskega marketinga. V 20 letih spletnega poslovanja so njegova podjetja ustvarila več kot pol milijarde evrov prometa.

Aljoša deluje tudi kot predsednik organizacije G plus Quant, ki povezuje investitorje ter startup podjetja. Aktivno deluje kot mentor v ABC pospeševalniku in poslovni angel. Investiral in uspešno je izstopil iz podjetja Viberate ter investiral v številna druga podjetja v Sloveniji in Evropi. Leta 2016 je prejel nagrado za najboljšega mentorja v ABC pospeševalniku.


Svoje podjetniško delovanje dopolnjuje z družbenimi aktivnostmi, saj je v preteklosti deloval kot podpredsednik Slovenskega društva Informatika, predsednik Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije, član sveta Zavod IAB Slovenija (IAB - Interactive Advertising Bureau), predsednik žirije WEBSI in predavatelj na Netfork spletni akademiji.

Njegove kolumne s področja podjetništva, trženja in uporabe novih tehnologih lahko prebirate v najuglednejših slovenskih medijih, vključno s Financami.

Ključne kompetence
Marketing in PR Poslovna strategija Prodaja in razvoj poslovanja
Ključne industrije
IT oprema in infrastruktura Marketing in oglaševanje Mediji Moda, oblačila in osebna nega Prosti čas, potovanja in turizem
Mentor v programih
P2 2010 SPS P2 2013 SPS SK75 2022 SPS
Izkušnje s tipom trga
B2B B2C B2G
Izkušnje s tujimi trgi
Hrvaška Italija Nemčija Nizozemska Ruska federacija Združene države Amerike
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Semenska faza Zgodnja faza Faza rast
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.