Alen Draganović

Velum Solutions d.o.o.
Mentorstvo
Podjetnik, solastnik in direktor Velum Solutions d.o.o. ter mentor aktiven na področju: upravljanja in komercializacija intelektualne lastnine, prototipiranja in pridobivanja finančnih sredstev za podporo poslovanja v obliki prijav na razpise.

Alen Draganović je od leta 2016 solastnik in direktor startup podjetja Velum Solutions d.o.o., kjer delujejo na področju razvoja in trženja izumov s področja navtike ter razvoja in prodaje rešitve za prezračevanje.

 

Svojo poklicno kariero je začel leta 2011 v Pisarni za prenos tehnologij in inovacij na Kemijskem inštitutu in Institutu Jožef Stefan. Tam je opravljal vlogo presojevalca komercialne uporabnosti tehnologij, managerja, svetovalca in tržnika izumov ustvarjenih na IJS in KI. Od leta 2020 je predsednik nadzornega odbora Slovenskega združenja za prenos tehnologij SI-TT.

 

V zadnjih letih je aktiven na področju mentoriranja mladih podjetji za področja: razvoja poslovnih idej, validacije poslovnega modela, razvoj produkta in pridobivanja finančnih sredstev za podporo poslovanja v obliki prijave na razpise. V sodelovanju s Katapult d.o.o. aktivno sodeluje pri izvedbi izobraževanj in delavnic Start-up vikendov za srednješolce za spodbujanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi.

Ključne kompetence
Oblikovanje in razvoj produktov Poslovna strategija Prodaja in razvoj poslovanja
Ključne industrije
Izobraževanje in upravljanje znanja Komunikacija in sodelovanje Ladijski prevoz Raziskovanje in proizvodnja Trgovanje z blagom
Poznavanje tehnologij
Alternativni viri energije Tehnologija za čiščenje Vetrne turbine
Izkušnje s tipom trga
B2B
Izkušnje s tujimi trgi
Slovenija
Izkušnje s podjetji v razvojnih stopnjah
Zgodnja faza
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.