SPOT, Slovenska poslovna točka

Ljubljana

Portal SPOT, Slovenska poslovna točka (prej e-VEM) je ključni portal za podjetnike in poslovne subjekte, ki nudi informacije o pogojih poslovanja v Sloveniji in elektronsko podprte postopke, ki so povezani z ustanovitvijo podjetja in z začetkom poslovanja.

 

Namen portala je poslovnim subjektom omogočiti čim enostavnejše, hitro in brezplačno poslovanje z javno upravo in na enem mestu ponuditi vse informacije za začetek poslovanja.

 

Prek portala SPOT lahko ustanovite s.p. ali d.o.o., kjer ste edini družbenik. Če podjetje že imate, lahko prek SPOT prijavite spremembo podatkov v PRS, oddate davčne podatke ali zahtevo za identifikacijo za namene DDV, uredite obvezna socialna zavarovanja zase in za zaposlene, objavite prosto delovno mesto, pridobite obrtno dovoljenje, pooblastite drugo osebo za delo s sistemom SPOT.

 

Sistem SPOT, Slovenska poslovna točka, ki je zamenjala sistem VEM, sicer združuje štiri nivoje, poleg portala SPOT, tudi drugi nivo SPOT Registracija s fizičnimi registracijskimi točkami za podporo poslovnim subjektom, tretji nivo SPOT Svetovanje z 12 regijskimi točkami za strokovno pomoč in četrti nivo SPOT Global, ki ga predstavlja nacionalna točka SPOT - SPIRIT Slovenija, javna agencija, ki izvaja obogaten nabor storitev s področja internacionalizacije in tujih investicij namenjen predvsem podjetjem izvoznikom ter investitorjem.

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.