Zone vam garantira izplačilo najemnine!

Dne 1. december 2015 objavil Stanislava Vabšek
 


ZONE je nova nepremičninska storitev start-upa Consensio, ki prvi na trgu ponuja ekskluzivne pogodbe, ki najemodajalcem garantirajo izplačilo najemnine do določenega obsega ter zavarovanje stanovanjske opreme. Na drugi strani najemojemalcem omogoča personalizirano in preverjeno bazo nepremičninskih oglasov, podkrepljeno s preprostim in hitrim iskalnikom. Vse z namenom, da bi spremenili uporabniško izkušnjo oddaje ali najema nepremičnin, prihranili čas in energijo pri iskanju primernega stanovanja ter zagotovili celostno, cenovno dostopno rešitev, ki je letos prejela tudi SK75 investicijo Slovenskega podjetniškega sklada. 

Število uporabnikov vztrajno raste

Od objave v mesecu oktobru spletna platforma ZONE vztrajno pridobiva uporabnike, njim v podporo strani pa je ustanovljena tudi Facebook skupina, kjer z vsebinskimi objavami redno izobražujejo, obveščajo in tudi pridobivajo nove člane.

Ekipa start-upa uporabnikom zagotavlja tudi številne koristne nasvete za oddajanje in najem nepremičnin. Tako so pred kratkim za portal Med.Over.Net pripravili nasveten članek 10 stvari ki jih morate vedeti, ko oddajate ali najemate stanovanje, sicer pa je o njihovi podjetniški ideji poročal tudi časopis Delo. 

Veliko energije porabijo za vzpostavljanje zaupanja

Čeprav je ZONE javno prisoten šele slaba dva meseca, je prodaja že stekla in tako je ekipa prodala že več paketov. Odziv trga jim potrjuje vse dosedanje raziskave, ki so jih izvedli za preverjanje podjetniške ideje (ankete in intervjuje), saj približno 70 % kontaktiranih potencialnih kupcev izrazi zanimanje za paket storitev, še posebej za del paketa imenovan “garancija najemnine”. Kljub temu pa zaradi začetne neprepoznavnosti podjetja in znamke porabijo veliko energije za vzpostavljanje zaupanja.

Načrtovani koraki v tujino

Zaradi vzpodbudnih rezultatov na domačem trgu so se odločili za korak v tujino. Tam so že pridobili pozornost zasebnih investitorjev, tako da marca prihodnje leto načrtujejo predstavitev prilagojenega produkta za nemški trg. V prihodnje pa želijo še naprej zviševati kulturo oddaje in najema nepremičnin ter vzpostavljati zaupanje med najemniki in najemodajalci.


 

 

Značke
ZONE Consensio SK podjetje
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.