Znanih je že 40+ govorcev letošnje startup & tehnološke konference Podim

Dne 14. april 2021 objavil Karmen Trs
 

Podim bo letos med 17. in 19. majem ponovno povezal okrog 1.000 udeležencev – startupov, scaleupov, investitorjev, predstavnikov uveljavljenih podjetij in drugih podjetniških entuziastov iz Srednje ter Vzhodne Evrope. Priprave nanj so že v polnem teku, prav tako so znani že številni govorci. Spoznajte nekatere med njimi.

 

Leanne Kemp je ustanoviteljica in izvršna direktorica podjetja Everledger in glavna podjetnica v Queenslandu. So-predsednica sveta Svetovnega ekonomskega foruma o prihodnosti proizvodnje, ki sodeluje v svetu Global Future na področju blokchaina. Leanne vodi delovne tokove v poslovnem svetu Global Blockchain, je so-predsednica akcijske skupine za trajnostno trgovino pri World Trade Board in sodeluje v odboru svetovalcev IBM Blockchain Platform.

 

Nekatere izmed številnih nagrad, ki jih je prejela, so: AIM Global Allan Gilligan Award 2019, Advance Global Australian Awards 2018 za tehnološke inovacije ter naziv inovatorke leta 2016 in 2018 na podelitvi nagrad Women in IT Awards (London). 

 

Devika Thapar, soustanoviteljica in operativna direktorica Wilbe. Pred tem je bila vodja razvoja novih produktov pri IBM Watson v New Yorku. Na različnih položajih je 5 let komercializirala rešitve povezane z umetno inteligenco po korporacijah v ZDA in Evropi. Svojo kariero je začela kot svetovalka za menedžment pri Accenture India. Je tudi angelska investitorka v podjetjih v zgodnji fazi razvoja.

 

Peter Cowley, serijski podjetnik, ki je v zadnjih 35+ letih ustanovil in vodil 14 podjetij na področju tehnologije, nepremičnin in založništva. Za njim je 76 angelskih naložb z 10 uspešnimi izstopi.

 

Je zaslužni predsednik Evropske mreže poslovnih angelov (EBAN), član upravnega odbora Svetovne mreže poslovnih angelov (GBAN) in deluje v odboru osmih startupov. Mentoriral je že na stotine podjetnikov, preko The Invested Investor pa deli svoje izkušnje in izkušnje drugih z namenom izobraževati poslovne angele in podjetnike.

 

Rina Onur Sirinoglu, bivša podjetnica, ki se je preobrazila v “early-stage tech” investitorko. Je ena izmed glavnih partneric v skladu 500 Startups Istanbul in soustanoviteljica Peak Games, vodilnega razvijalca spletnih in mobilnih iger v turški regiji.

 

Shubber Ali, eden izmed vodij inovacij pri Accenture, uspešen inovator, mentor in izkušen podjetnik. Soustanovitelj več uspešnih tehnoloških startupov, med katerimi sta tudi Centriq in Flaik.

 

David Rose, direktor inovacij pri EPAM Continuum. Petkratni podjetnik z bogatimi izkušnji na področju tehnologije in posla, predavatelj na MIT, avtor in strokovnjak na področjih digitalnih produktnih inovacij, interneta stvari in novih sfer računalništva (spatial computing, computer vision).

 

Michael Schuster, soustanovitelj in partner Speedinvest. Pred tem je deloval v novi generaciji spletnega bančništva in postavil prvi komercialni gostitelj blogov v Evropi.

 

Natalie Nixon, kreativna strateginja in predsednica Figure 8 Thinking. Med njenimi strankami so Comcast, Bloomberg, Vanguard in Living Cities. Redno piše članke za INC online magazine, je urednica Strategic Design Thinking in izvršna inštruktorica pri Forbes Coaches Council.

 

Te zanima, kdo so še preostali govorci konference? Tukaj najdeš vse. 

 

 

 

Značke
Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Evropski sklad za regionalni razvoj Startup Plus
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.