Znanih je TOP 20 startupov letošnjega izziva PODIM Challenge!

Dne 5. maj 2017 objavil Majda Dodevska
 
Znanih je TOP 20 startupov letošnjega izziva PODIM Challenge! Komisija, ki so jo sestavljali predstavniki organizacij Poslovni angeli Slovenije, RSG Kapital, Iniciativa Start:up Slovenija, CorpoHub, DsgFwd Accelerator ter g. Julien Coustary, je pregledala 96 aplikacij in izbrala najboljših 20 startupov za polfinale PODIM Challengea.
 
Letošnja glavna nagrada za zmagovalca izbora PODIM Challenge je »all-inclusive« enotedensko poslovno potovanje v Silicijevo dolino s programom mreženja, ki ga organizira ABC pospeševalnik v skupni vrednosti 10.000 EUR.
 
Polfinalisti letošnjega PODIM Challengea so naslednji:
 
 1. 3D Survey (Modri Planet), (Slovenija, 3dsurvey.si): Podjetje Modri planet je razvilo celosten sistem za zajemanje prostorskih podatkov iz zraka in njihovo obdelavo ter pretvorbo v natančne 3D modele.
 2. Agitron (Slovenija, www.agitron.io): Agitron trgovcem omogoča vpogled v nakupovalne navade kupcev, optimizacijo postavitve, upravljanje zaposlenih in izboljšano oglaševanje.
 3. AOX | Development Studio (BiH, aox.ba): AOX | Development Studio je ustvaril celostno rešitev za brezžično spremljanje namakanja in pridelkov izza vašega računalnika, pametnega telefona ali tablice.
 4. Apon (Srbija, apon.com): Apon vsem omogoča, da v trenutku ustvarijo čudovite in stroškovno učinkovite aplikacije, ki imajo intuitivni uporabniški vmesnik in močne »drag & drop« komponente.
 5. Coinhab (Slovenija, coinhab.si): Coinhab je platforma za skupinsko financiranje stanovanjskih projektov, ki potencialne kupce poveže okoli primernih nepremičnin.
 6. Crosscloud (Avstrija, crosscloud.me): Crosscloud vsakemu podjetju omogoča, da uporabi več modernih rešitev shranjevanja v oblaku in s kupci ter partnerji komunicira na varen in nadzorovan način.
 7. Datafy.it (SmartPA) (Slovenija, datafy.it): Datafy.it zbira nestrukturirane, javno dostopne podatke iz več kot 1000 virov podatkov na internetu ter zagotavlja strukturirane B2B podatke o ljudeh in podjetjih na tak način, da jih podjetja takoj lahko implementirajo v svoje procese prodaje in trženja.
 8. Diab Trend (Ép Gép Ép Test) (Madžarska, diabtrend.com): Podjetje razvija aplikacijo, ki se imenuje DiabTrend – aplikacija s pametnim dnevnikom za diabetike, ki z modernimi podatkovnimi orodji analizira podatke, ki so vneseni v aplikacijo in diabetikom pomaga obvladovati sladkorno bolezen.
 9. FastCast (Slovenija, fastcast.me): Fastcast bo zgradil najmočnejše omrežje/tržišče za komercialno filmsko produkcijo – tržišče za rekrutiranje talentov in najem filmskih lokacij po vsem svetu.
 10. Feelif (Slovenija, feelif.com): Feelif je multimedijsko orodje za slepe in slabovidne, ki jim omogoča, da na standardnem zaslonu na dotik začutijo oblike.
 11. Genialis (Slovenija, genialis.com): Genialis gradi programsko opremo, ki znanstvenikom omogoča, da samostojno delajo z biološkimi podatki skozi tehnologijo interaktivne vizualizacije v realnem času (»Real-Time Interactive Visualization technology«), kar zagotavlja neprimerljivo raven povezanosti bioznanstvenikov s podatki.
 12. Home Friend (Juvo) (Hrvaška, juvohomefriend.com): Juvo – Home Friend razvija alarmni sistem za radovedne malčke. Je alarm za dom, ki poroča o otrokovih gibanjih proti manj varnim delom doma.
 13. Hushme (Ukrajina, gethushme.com): Hushme je osebna akustična naprava, ki ščiti zasebnost govora med telefonskimi pogovori v odprtih pisarnah in javnih prostorih.
 14. Invoice Excage (Borza terjatev) (Slovenija, borzaterjatev.si): Invoice Exchange je spletno »peer-to-peer« tržišče, ki podjetjem omogoča, da z lahkoto prodajo svoje neporavnane račune finančnim investitorjem skozi varno izmenjavo, ki temelji na sistemu dražbe.
 15. Keeply (Kamino) (Slovenija, keeplyapp.io): Keeply je digitalni trezor za občutljive podatke na vseh digitalnih platformah.
 16. Koola (Koola) (BiH, koola.io): Koola je povezana CRM platforma za avte, ki povezuje avtohiše z njihovimi kupci, kaže storitvene priložnosti (načrtovani servisi, poročila o nesrečah, napake v motorju, možnost za prihodke), prav tako pa poveča zadržanje in zadovoljstvo strank ter prihodke avtohiše.
 17. Roivenue (Cross Masters) (Češka, roivenue.com): Roivenue tržnikom pomaga meriti, analizirati in izboljšati ROI njihovih marketinških aktivnosti.
 18. Teodoor (Bitnot) (Slovenija, teodoor.com): Uspešno mlado podjetje Teodoor iz Slovenije je pripravljeno, da zadovolji svoje kupce z najnaprednejšo pametno ključavnico za vhodna vrata stanovanj ali hiš.
 19. Unigraph & Ingen.io (Ingeniosity) (Slovaška, ungraph.io): Ingeniosity ustvarja sloj umetne inteligence za analizo tekstov ter razumevanje, ki temelji na grafu internega znanja, ki shranjuje informacije o vsakem objektu na svetu, v katerem živimo.
 20. Viberate (Slovenija, viberate.com): Viberate je tržišče glasbe v živo, ki glasbenike poveže z organizatorji dogodkov. 

 
PR in komunikacija, PODIM konferenca
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.