Znanih je 10 polfinalistov izbora Mladi podjetnik leta!

Dne 8. junij 2015 objavil Stanislava Vabšek
 
Zavod mladi podjetnik je danes objavil vseh 10 kandidatov izbora Mladi podjetnik leta 2015. Gre za uspešne mlade podjetnike, ki so se s svojim dosedanjim delom v podjetju izkazali za nadpovprečno uspešne, inovativne in prodorne ter se uvrstili v polfinale izbora. V sredo, 10. junija, jih lahko vidite in spoznate v živo, ko se bodo na prav posebnem ”pitching” dogodku, ki bo potekal od 17h do 18.30h, predstavili pred strokovno komisijo v NLB Centru inovativnega podjetništva, Trg republike 2, v Ljubljani. "Pitchi" vseh desetih polfinalistov izbora Mladi podjetnik leta 2015 uvod v njihov zaključni dogodek Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, na katerem bodo razglasili mlado podjetnico oziroma podjetnika, ki bo prejel naziv Mladi podjetnik leta 2015. Na javnih predstavitvah oz. "pitchih" se bodo polfinalisti pomerili med seboj in strokovno komisijo poskusili prepričati, da si prav oni zaslužijo laskavi naziv Mladi podjetnik leta 2015.
 

Člani komisije

Strokovna komisija, ki jo sestavljajo Lojze Bertoncelj (30Lean), Blaž Zupan (Optiprint d.o.o.), Rok Gorjup (direktor prodaje pri Si.mobilu), Sandi Boršo (direktor prodaje in marketinga pri SAOP d.o.o.), Darko Jurić (NLB d.d.), Kristina Kočet Hudrap (Tiko Pro d.o.o., Mlada podjetnica leta 2013) ter Borut Borštnik (Zavod mladi podjetnik), bo njihove "pitche" podrobno spremljala, nato pa bo na podlagi že prej izpolnjenih ocenjevalnih obrazcev ter same javne predstavitve kandidatov izbrala pet finalistov, ki se bodo 17. junija 2015, na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, v finalnem izboru potegovali za naslov Mlada podjetnica ali Mladi podjetnik leta.
 

Polfinalisti letošnjega izbora

Aleš Borko - ALBO LS d.o.o.

Aleš Borko je 31-letni podjetnik, ki nudi logistične storitve po celem svetu. Osnovna naloga podjetja ALBO LS d.o.o. je omogočiti, zanesljiv, hiter, varen in cenovno ugoden transport po celem svetu. Uresničujejo ga z kakovostnim opravljanjem logističnih storitev, povezanostjo z zanesljivimi poslovnimi partnerji ter bogato paleto izkušenj.

Luka Stanovnik - BV Media d.o.o.

Luka Stanovnik je 25-letni podjetnik, ki vodi avdiovizualno in kreativno agencijo BrightVisuals. Njihovo poslanstvo je skozi izjemne vizualne zgodbe širiti dober glas o produktih, storitvah in podjetjih njihovih naročnikov. Branža, v kateri poslujejo, je precej mlada, saj se je razvila z izkoriščanjem razvoja digitalnih trendov v prvih letih tega tisočletja.

Anja Marić - Eko saja d.o.o.

Anja Marić je 32-letna podjetnica, ki izdeluje unikatne lesene modne dodatke pod blagovno znamko WoodWay. S svojo ponudbo se vračajo nazaj k naravi in eko modi dajejo posebno priložnost. Trgu želijo ponuditi predvsem drugačne lesene modne dodatke in zadovoljiti potrebo vsake stranke, da se bo rada vračala k njim.

Luka Debevec - Kauch

Luka Debevec je 26-letni podjetnik, ki izdeluje oblazinjeno pohištvo pod blagovno znamko Kauch. Sledi poslanstvu, da strankam ne proda zgolj produkta, temveč predvsem odlično uporabniško izkušnjo (tudi s personalizacijo produktov). Sprva želi svojo blagovno znamko razširiti po Sloveniji, kasneje pa tudi drugod po tujini. 

Nastja Kramer in Andreja Stopar - Malinca d.o.o.

Nastja Kramer in Andreja Stopar sta 27-letni podjetnici, ki upravljata s spletno trgovino z zdravo prehrano Malinca.si. Ljudi želita obveščati in osveščati o zdravem načinu življenja preko zdrave prehrane, zdravih receptov, športa in ekologije. Želita ustvariti vodilno podjetje v Sloveniji in Evropi na področju prodaje zdrave prehrane. Sta tudi finalistki lanskoletnega izbora Mladi podjetnik leta.

Saša in Jaka Kersnik - Med in mleko d.o.o.

Saša in Jaka Kersnik sta 30-letna podjetnika, ki imata pod svojim okriljem kozmetični salon in spletno trgovino s kozmetičnimi ter frizerskimi izdelki. Podjetje že v letošnjem letu širita z novo poslovalnico, nadaljni razvoj podjetja pa vidita tudi v širitvi poslovalnic po vsej Sloveniji, seveda pa se spogledujeta tudi s tujino.

Nastja Verdnik - pasja pekarna HOV-HOV

Nastja Verdnik je 27-letna podjetnica, ki v svoji pasji pekarni HOV-HOV pripravlja zdravo pasjo hrano. Kot pravi, v tujini posli, povezani z malimi živalmi, veljajo za hitro rastočo dejavnost, ki odpira nove in nove priložnosti. Imajo dodelano podobo in ponudbo, ki obsega več kot 60 lastnih proizvodov.

David Vuzem - Ptica fantazije d.o.o.

David Vuzem je 29-letni podjetnik, ki nudi frizerske storitve z inovativnimi koncepti sprostitve in blagodejnega počutja. Želi razširiti klasično frizerstvo iz okvirjev same storitve striženja in barvanja v inovativen koncept sprostitve in blagodejnega počutja. V letošnjem letu načrtuje razširitev salona v smeri zdravilstva. Kot prvi na svetu bo v sklopu frizerskega salona med barvanjem strankam ponudil možnost uporabe dveh tematsko zasnovanih solnih sob.

Ana in Irenej Suban - SUBAN d.o.o.

Ana in Irenej Suban sta 27-letna podjetnika, ki upravljata s spletno trgovino z avtodeli Silux.si. Ponujata pestro ponudbo praktično vseh avtomobilskih delov: njuna celotna ponudba obsega že preko 65.000 artiklov. Januarja 2014 je podjetje vstopilo že na hrvaški trg, aprila 2014 pa tudi na italijanski trg.

Tina Šušteršič - Etuizamobi.si

Tina Šušteršič je 31-letna podjetnica, ki skupaj z ekipo upravlja s spletno trgovino etuizamobi.si. V svoji panogi se je že soočila s hudim pritiskom konkurence, kar je njo in člane njene ekipe prisililo v popolno prenovo poslovanja, ki so ga skupaj realizirali v začetku letošnjega leta. 

 
Značke
Mladi podjetnik Mladi podjetnik leta 2015 Mlada podjetnica leta 2015 Zavod mladi podjetnik
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.