Znani so finalisti nagrade Slovenski start-up leta!

Dne 26. april 2017
 


Znanih je šest startupov, ki so se uvrstili v letošnji finalni izbor za nagrado Slovenski startup leta! Naziv Slovenski start-up leta si vsako leto prisluži start-up, ki strokovno komisijo prepriča z ekipo, produktom in potencialom za uspešno poslovanje in rast ter s svojimi dosežki, dejanji, ugledom in razvojnim potencialom predstavlja novo generacijo slovenskih inovativnih podjetnikov.
  
Za naziv Slovenski start-up leta se bo potegovalo šest start-up podjetij, in sicer tri nominirana podjetja v najzgodnejši fazi razvoja – t.i. “mladi izzivalci” iz tekmovanja Start:up Slovenija – ter tri podjetja, ki so jih nominirali aktivni deležniki slovenskega start-up ekosistema.
 
Tri nominirana start-up podjetja v najzgodnejši fazi razvoja oziroma “mladi izzivalci” iz tekmovanja Start:up Slovenija so:

  • AgiliCity, kjer razvijajo Modular, napredno orodje za načrtovanje prostorskega razvoja mest;
  • Potenza Innova z inovativnim higienskim tamponom TampoRelief 2/1 za hitro, varno in učinkovito lajšanje menstrualne bolečine;
  • OptiBar, kjer razvijajo orodja za izboljšanje povezovanja gostinskih lokalov in njihovih dobaviteljev .

Tri startup podjetja, ki jih je nominiral slovenski start-up ekosistem:

  • Fastcast, podjetje za učinkovitejše upravljanje talentov in lokacij;
  • 45HC, platforma za enostavno rezervacijo in upravljanje s kontejnerji;
  • VIAR, kjer razvijajo rešitve na področju virtualne resničnosti.

 
Člani ocenjevalne komisije bodo zmagovalca izbrali 5. maja 2017. Slovenski start-up leta 2017 bomo razglasili na slavnostnem gala dogodku ob koncu prvega dne letošnje konference PODIM, ki bo potekala 10. in 11. maja 2017 v Mariboru.
 
Glavni nagradi, ki ju bo letos prejel slovenski start-up leta, sta osebno svetovanje partnerja elitnega ameriškega pospeševalnika 500 startups Marvina Liao-a ter 'all-inclusive' paket Pioneers Festivala na Dunaju.
 
 

O nagradi Slovenski start-up leta

Slovenski start-up leta je projekt aktivnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. Njihova vloga je sodelovanje pri nominaciji kandidatov za nagrado ter domači in mednarodni promociji finalistov in prejemnika naziva. Glavni organizator projekta je Iniciativa Start:up Slovenija, ki se ji je v letu 2016 kot so-organizator pridružil ABC pospeševalnik. Že tradicionalno pa nagrado organiziramo s podporo Slovenskega podjetniškega sklada in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.
 
Nagrado Slovenski start-up leta si lahko prisluži slovensko inovativno start-up podjetje s potencialom rasti na globalnih trgih. Z nagrado želimo ključni deležniki slovenskega start-up ekosistema izpostaviti in nagraditi podjetja in njihove ekipe, ki s svojo vztrajnostjo, globalno prepoznanimi dosežki ter drzno razvojno vizijo predstavljajo zgled v domačem in tujem start-up okolju.
 
Prejemnik naziva Slovenski start-up leta predstavlja ambasadorja slovenske start-up skupnosti. Organizatorji nagrade prejemniku naziva pri tem nudijo aktivno PR in drugo podporo, pri čemer bo zmagovalca prejet kristalni kipec spomnil na to, da poleg svojih uspehov v medijih in na dogodkih doma ter v tujini promovira tudi slovensko start-up skupnost.
 

Kontakt:

Stanislava Vabšek: stanislava.vabsek@startup.si
Majda Dodevska: majda.dodevska@podim.org

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.