Zmagovalec letošnjega PODIM Challenge-a je start-up Genialis!

Dne 11. maj 2017 objavil Majda Dodevska
 Genialis gradi programsko opremo, ki znanstvenikom omogoča, da samostojno delajo z biološkimi podatki skozi tehnologijo interaktivne vizualizacije v realnem času (»Real-Time Interactive Visualization technology«), kar zagotavlja neprimerljivo raven povezanosti bioznanstvenikov s podatki.

Investicijski del s "pitching" tekmovanjem je zaključil letošnjo konferenco PODIM, največjo in najpomembnejšo start-up konferenco v regiji Alpe-Jadran. 

Letošnji zmagovalec PODIM Challenge je za nagrado prejel ”all inclusive” enotedenski poslovni obisk Silicijeve doline z mreženjskim programom v organizaciji ABC pospeševalnika v skupni vrednosti 10.000 EUR.

Komisija, ki so jo sestavljali predstavniki organizacij Poslovni angeli Slovenije, RSG Kapital, Iniciativa Start:up Slovenija, CorpoHub, DsgFwd Accelerator ter g. Julien Coustary, je pet finalistov PODIM Challenge-a izbrala med 96 prijavljenimi start-upi. Finalisti, izmed katerih je komisija izbrala končnega zmagovalca, so se v sklepnem dejanju letošnje konference PODIM komisiji  predstavilo s triminutnimi "pitchi".

PODIM Challenge  je namenjen start-upom v zgodnjih fazah razvoja, ki iščejo semensko naložbo tveganega kapitala ali strateško partnerstvo z velikimi uveljavljenimi podjetji.    


 

PR in komunikacija, PODIM konferenca
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.