Želite inovirati kot Apple? Pridite na brezplačno ‘corpo’ post-PODIM #InvestEU delavnico!

Dne 19. junij 2017 objavil Stanislava Vabšek
 Pridružite se nam na ekskluzivni brezplačni celodnevni delavnici, namenjeni večjim podjetjem z več kot 100 zaposlenimi, ki spodbujajo interno inoviranje in podjetništvo ter sodelovanje s start-upi. Delavnico z vrhunskima strokovnjakoma, kot sta Chuck Goldman in Peter Jacobs, smo z organizatorji konference PODIM in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji za vas omogočili popolnoma brezplačno, na njej pa boste izvedeli: Kako ustvariti zmagovalno notranjo podjetniško kulturo, podobno, kot so se tega lotili v korporaciji Apple? Kako lahko pri preobrazbi velikega uveljavljenega podjetja pomaga internet stvari? Kako naj se korporacije lotijo optimalnega vzpostavljanja lastnih programov za spodbujanje notranjega podjetništva in sodelovanja s start-upi? In nenazadnje – kako lahko ustanovitev korporativnega sklada tveganega kapitala podpre Evropska komisija z EFSI skladom preko Evropske investicijske banke? 

 
Na trenutno zelo aktualna vprašanja, s katerimi se soočajo managerji velikih uveljavljenih podjetij, ki želijo svojo pozicijo na trgu izboljšati s pomočjo vitkega in agilnega start-up inoviranja ter temu naklonjene korporativne kulture, bo odgovarjal Chuck Goldman. Ugleden investitor iz Bostona, izvršni direktor za področje IoT pri Sky Ventures Group in nekanji Applov ‘executive’ se namreč kmalu po zaključku letošnje PODIM konference vrača v Slovenijo, tokrat kot član PODIM vodstvene ekipe, kjer bo skupaj s Petrom Jacobsonom, vodjo pisarne Evropske investicijske banke v Sloveniji, vodil ekskluzivno celodnevno #InvestEU PODIM 'corpo' delavnico.
 

Delavnico omogočata Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in organizatorji PODIM-a

Delavnico z vrhunskima strokovnjakoma, kot sta Chuck Goldman in Peter Jacobs, smo z organizatorji PODIM konference in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji za vas omogočili popolnoma brezplačno! Agilna transformacija velikih uveljavljenih slovenskih podjetij je namreč za nacionalno gospodarstvo izjemnega pomena, zato bi radi širši poslovni javnosti predstavili vse aktivnosti, ki jih v okviru Iniciative Start:up Slovenija, ki je glavna organizatorka PODIM-a, izvajamo za bolj podjetno in uspešno Slovenijo!
 

Program in lokacija delavnice 

Delavnica bo na sporedu v sredo, 28. junija, od 9.30 do 15.30 ure, v Hiši Evropske unije na Dunajski 20 v Ljubljani, potekala pa bo po naslednjem programu:
 
9:30 - 10:00 
Sprejem in mreženje ob kavi
 
10:00-10:15
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Predstavitev #InvestEU naložbenega načrta za Evropo in EFSI sklada

10:15 - 10:30 
Refleksija za PODIM 2017 in načrti za PODIM 2018; ekipa PODIM
 
10:30 - 11:30
Ustvarjanje in izgradnja notranje podjetniške kulture; Chuck Goldman

Chuck je vodil Applov sistem izobraževanja in izgradnje kulture - ATLAS. Z nami bo delil njegove nasvete za izgradnjo in vzdžrevanje napredne, inovacijsko gnane kulture podjetja. 
 
11:30 - 13:00
Transformacija korporacije s pomočjo IoT; Chuck Goldman

Kje se skrivajo poslovne priložnosti za korporacije na področju IoT? Kako IoT spreminja način poslovni in potrošniški zemljevid? Kdo so potencialni globalni IoT partnerji s kakterimi bi lahko poslovno sodelovali? Kako lahko vaša korporacija izkoristi trende IoT ter z njimi izgradi konkurenčno prednost? 
 
13:00 - 13:30 
Kosilo
 
13:30 - 14:30
Korporativni programi za spodbujanje notranjega podjetništva in sodelovanja s startupi; Chuck Goldman

Korporativni programi za spodbujanje notranjega podjetništva in sodelovanja s startupi (pospeševalniki, inkubatorji, korporativni skladi tveganega kapitala). 
 
14:30 - 15:00
#InvestEU in EFSI sklad - možnosti financiranja preko EIB; Peter Jacobs

Kako lahko Evropska investicijska banka z EFSI skladom podpre ustanovitev korporativnega sklada tveganega kapitala oz. drugega inovativnega projekta.  
 
15:00 - 15:30
Druženje s predstavitvijo posebne svetovalne ponudbe Chuck Goldmana za PODIM partnerje 

Chuck Goldman je skupaj s PODIM ekipo oblikoval posebno ponudbo za PODIM Challenge corpo partnerje, katere namen je nadaljnja krepitev vaše konkurenčne prednosti, ki izhaja iz najnovejših tehnoloških trendov ter sodelovanja s startupi.  


Kdo je Chuck Goldman?

Chuck Goldman je vrhunski manager in soustvarjalec podjetij, ki dosegajo milijardne vrednosti. Bostonski investitor je izvršni direktor za področje IOT pri Sky Ventures Group, ki so specializirani za naložbe v nove tehnologije in inovacije na področju zdravstva. V preteklosti je Chuck strokovne izkušnje in znanje pridobival kot višji direktor za podjetniške profesionalne storitve pri Applu. Ustanovil je in izvajal funkcijo tehničnega direktorja pri podjetjih Applied CD Technologies in Interactive Media Solutions, prav tako je ustanovil in vodil podjetje Apperian. Chuck ima bogate izkušnje z grajenjem uspešnih podjetij, tako v startup okolju kot tudi znotraj več-milijardnih korporacij. Znotraj industrije velja Chuck za idejnega očeta in spodbujevalca rasti na področjih potrošnih (‘prosumer’) tehnologij (tehnologije, ki uporabljajo in ustvarjajo medije), gradil pa je tudi mobilne in IOT strategije za mnoge svetovno priznane blagovne znamke.


Kdo je Peter Jacobs?

Peter Jacobs je vodja slovenske pisarne Evropske investicijske banke. Ima magisterij iz ekonomije in računovodstva.10 let je delal na področju komercialnega bančništva pri banki KBC, potem pa se je 13 let nazaj pridružil EIB. Od leta 2011 je vodja ekipe za financiranje projektov Zahodne Evrope. EIB je banka Evropske unije ter hkrati edina banka v lasti držav članic Evropske unije, ki zastopa njihove interese. Tesno sodelujejo z ostalimi inštitucijami EU z namenom implementiranja politik EU. EIB banka v imenu Evropske komisije izvaja financiranje  preko EFSI sklada v okviru naložbenega načrta za Evropo. EIB je tudi svetovno največji multilateralen posojilojemalec in posojilodajalec.

 

Prijava na delavnico

Brezplačna delavnica je namenjena večjim podjetjem, z več kot 100 zaposlenimi, ki uvajajo ukrepe oz. že spodbujajo interno podjetništvo oz. sodelovanje s start-upi. Iz enega podjetja se lahko delavnice udeležita največ dve osebi. Število mest je omejeno zato pohitite s prijavo. Prijavnico najdete na tej povezavi

- - - 

Organizatorji delavnice
Iniciativa Start:up Slovenija
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
- svetovalna družba CorpoHub

Promocijski partner  
AmCham Slovenija 

Značke
CORPO AFTER-PODIM
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.