Za letošnjo jesensko SK200 investicijo sta se na DEMO dnevu pomerili ekipi Beeping in MeetPoint

Dne 17. november 2017 objavil Stanislava Vabšek
 


V četrtek, 16. novembra, se je v Tehnološkem parku Ljubljana na letošnjem SK200 DEMO dnevu zbralo 21 ocenjevalcev – izkušenih start-up podjetnikov, mentorjev in zasebnih investitorjev, ki so ocenjevali ”pitche” dveh start-up podjetij. To sta ekipi Beeping (prejemnica SK75 investicije iz jesenske 2015 generacije) in MeetPoint, ki potrebujeta svež kapital za začetek hitre rasti, zato sta obe s svojimi predstavitvami skušali prepričati ocenjevalce, da dobro poznata problem in da bosta s predanim moštvom uspeli izvesti mednarodni preboj svojih inovativnih rešitev.
 
Podjetje Next, ki razvija spletno platformo Beeping, je prijavo za investicijo SK200 oddalo zato, ker za svojo rešitev, ki uporabnikom omogoča enostavno naročanje predhodno preverjenih in usposobljenih čistilcev na dom, načrtujejo širitev v izbrana evropska mesta. Platforma Beeping namreč rešuje težave lastnikom, najemnikom nepremičnin, Airbnb gostiteljem, kot tudi čistilcem, ki so danes zaradi delovanja na črnem trgu omejeni pri trženju svojih storitev.

Ekipa Beeping
 

Prednosti Beepinga v boju proti črnem trgu

Z Beepingom je možno le z nekaj preprostimi kliki hitro, varno in enostavno naročiti čiščenje doma, brez zamudnega iskanja in preverjanja njegove kvalitete. Garancija kakovosti opravljene storitve, preverjeni in usposobljeni Beeperji, časovna fleksibilnost, spletno plačevanje, zavarovanje odgovornosti v sodelovanju z Generali zavarovalnico so glavni atributi storitve.


 

Katere težave rešuje MeetPoint?

Pospešeno širitev v tujino načrtuje tudi ekipa podjetja MeetPoint, ki zagotavlja celovito spletno platformo za organizacijo in upravljanje dogodkov, ki organizatorju omogoča samostojno digitalno postavitev dogodka od zasnove do izvedbe. Težave uporabnikov, ki jih učinkovito naslavlja MeetPoint, so uporaba več različnih orodji za izpeljavo dogodka (npr. mailchip, eventbrite, aplikacija za mreženje, excel ...), omejene možnosti prilagajanja strankam in specifikam posameznega dogodka, varnost in obdelava podatkov ter podpora organizatorjem in udeležencem dogodka.

Ekipa MeetPoint
 
 

Funkcionalnosti za celostno upravljanje dogodkov

Ključne funkcionalnosti rešitve MeetPoint so tako mreženje obiskovalcev prek aplikacije za mreženje, sklepanje sestankov, iskanje po interesnih skupinah, aplikacije za preverjanje pristopa na dogodek in programe v dogodku, uporaba mobilne denarnice za MeetPoint vstopnice, »self check in«, ki obiskovalce akreditira in natisne akreditacijsko kartico, analitika, neomejeno število dogodkov, izvedba kompleksnih prijav prek vmesnika in spletna plačila ter izdajanje predračunov.


 

21-članska ocenjevalna komisija

Enako kot na letošnjem SK75 demo dnevo je tudi oba kandidata za SK200 investicijo ocenjevala 21-članska ocenjevalna komisija,  v kateri so se nam tokrat pridružili Denis Arh, Aleksandra Bohorč, Darko Butina, Julien Coustary, Aljoša Domijan, Nina Dremelj, Andraž Grahek, Aljoša Huber, Tomaž Jug, Samo Lubej, Damjan Matičič, Gregor Mesarič, Anže Miklavec, Jure Mikuž, Andrej Muževič, Grega Potokar, Jure Pučko, Andreja Satran, Jure Tomc, Luka Topolovec, Klemen Zupančič.                             
                                                                                               
DEMO dneva so se udeležili tudi predstavniki korporativnih vlagateljev iz družb Kolektor, Iskratel in STH Management.
 
 
 - - - 

 

Program SK za financiranje in vsebinsko podporo start-upov omogočajo:


 
##ENovice##
 

 

Značke
SK200 DEMO DAN DEMO DAN GENERACIJA JESEN 2017 BEEPING
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.