Settings = { cultureInfo: "sl-si", cookieUrl: "/sl-si/politika-piskotkov", };
 

Za ADORO 50k $ Imagine Cup Grant-a

Dne 4. december 2013 objavil Stanislava Vabšek
 
Slovenska študentska ekipa ADORA, ki je letos junija na svetovnem finalu tekmovanja Imagine Cup osvojila odlično 2. mesto, je pridobila Microsoftovo dotacijo Imagine Cup Grant v vrednosti 50.000 USD. 

Za dotacije Imagine Cup Grant, ki so del Microsoftove pobude YouthSpark, so se lahko potegovali svetovni finalisti, ki želijo narediti naslednji korak pri razvoju svoje ideje. Microsoft med prijavljenimi projekti izbere tiste z največjim potencialom, ki prispevajo k reševanju družbenih izzivov na področjih, kot so zdravstvo, okolje in človekove pravice.
 
Dotacije vključujejo tako finančno podporo (100.000 USD za prejemnike glavne nagrade in 50.000 USD za ostale zmagovalce) kot tudi dostop do programske opreme, storitev Microsoftovih inovacijskih centrov ter premijski dostop do ugodnosti programa Microsoft BizSpark. Microsoft bo prav tako povezal prejemnike s potencialnimi vlagatelji in poslovnimi partnerji.
 
"Z dotacijami Imagine Cup Grant želimo pomagati študentom, da razvijejo svojo idejo v uspešno podjetniško zgodbo, usmerjeno v reševanje pomembnih družbenih izzivov," je povedal David Vidmar, vodja poslovanja za področje razvoja aplikativnih rešitev v slovenskem Microsoftu. "Seveda smo navdušeni, da se je v to izbrano skupino ekip Imagine Cupa z najboljšimi projekti za boljše življenje letos uspelo uvrstiti tudi ekipi ADORA, ki ji bomo še najprej pomagali na njeni podjetniški poti."
 

 
Ekipa ADORA se je na svetovnem finalu tekmovanja Imagine Cup 2013, ki je junija letos potekalo v ruskem Sankt Peterburgu, uvrstila na 2. mesto v tekmovalni kategoriji Inovacije in s tem zabeležila najboljšo slovensko uvrstitev doslej. Člani ekipe, ki prihajajo iz Univerze v Mariboru, Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, so Boštjan Arzenšek, Andraž Leitgeb, Zedin Salkanović, Matej Vogrinčič, njihova rešitev pa bo pomagala zdravstvenim ustanovam povečati učinkovitost in optimizirati operacijske posege.
 
"Nagrada je pomembna potrditev naše poti in trdega dela, predvsem pa razumevanja problema na globalni ravni, saj je bila komisija, ki je izbirala projekte za dotacije, zelo izkušena in multidisciplinarna", je povedal Kristjan Košič, mentor ekipe. "Pridobljena sredstva bomo seveda vložili v nadaljnji razvoj in širitev v druge bolnišnice v regiji, s čimer želimo pridobiti dodatne povratne informacije uporabnikov. V tej fazi razvoja nam bo seveda zelo v pomoč program BizSpark, ki nam brezplačno nudi dostop do cele vrste razvojnih rešitev, orodij in znanj, z januarjem 2014 pa bomo tudi registrirali podjetje s sedežem v Tovarni podjemov v Mariboru."
 
Poleg ekipe ADORA bodo letos dotacije Imagine Cup Grant prejele še ekipa OHS (Tajvan), ki je pridobila najvišjo dotacijo v vrednosti 100.000 USD, ter ekipi Confufish (Avstralija) in ROUK (Irska).
 
O tekmovanju Microsoft Imagine Cup
Imagine Cup je mednarodno tekmovanje na področju inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja, na katerem sodelujejo študentje višje- in visokošolskih inštitucij z vsega sveta. Študentje sodelujejo v ekipah, ki predstavljajo posamezno fakulteto oziroma skupino fakultet, v obdobju predtekmovanja in finalnega izbora jih spremljata in usmerjata posebej za ta namen izbrana mentorja iz akademske skupnosti in gospodarstva. Študente se v skladu z dobro prakso spodbuja k multidisciplinarni sestavi ekipe oziroma k mreženju med fakultetami, prav tako pa tudi k povezovanju z gospodarskimi subjekti. Tekmovanje je del pobude Microsoft YouthSpark.
 
Nosilec slovenskega izbora Imagine Cup je Microsoftov inovacijski center. Glavni organizatorji so člani Iniciative Start:up Slovenija, v izboru pa sodelujejo tudi številne nevladne organizacije in podjetja. Generalni pokrovitelj je Microsoft Slovenija.
 
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.