Z mBills poslej tudi na prodajnih avtomatih

Dne 4. december 2018 objavil Mitja Sagaj
 
V podjetju MBILLS so z možnostjo plačevanja z mobilnim telefonom na prodajnih avtomatih Automatic servisa storili pomemben korak naprej pri uveljavljanju svoje vizije. Automatic servis je namreč vodilni ponudnik vending storitev v Sloveniji, za MBILLS pa to pomeni odločen vstop na področje interneta stvari. Uporabnikom novost prinaša sodobno uporabniško izkušnjo pri nakupovanju kave, osvežilnih napitkov in prigrizkov na fakultetah, v bolnišnicah, podjetjih, na javnih površinah in drugod.
 

Ker se je pametni telefon skozi leta uveljavil kot najboljši asistent v vseh situacijah, tudi pri plačevanju, je sodobna mobilna denarnica, kar aplikacija mBills je, ključna za dobro uporabniško izkušnjo. Da mobilno plačevanje odpira nove možnosti tako ponudnikom storitev kot uporabnikom, potrjuje tudi Matjaž Čadež, strokovnjak za plačilne sisteme v Sloveniji in ustanovitelj MBILLS: "Plačevanje z mobilno denarnico dodaja najrazličnejšim avtomatom novo dimenzijo, internet stvari. Pa naj gre za kavomate, avtomate s prigrizki, avtomate za nakup goriva, mlekomate, avtomate za nakup živil, zdravil, parkomate ali druge vrste avtomatov."
 
"Plačilni sistem na kovance na prodajnih avtomatih in logistika zalaganja z ustrezno količino gotovine sta zahtevna, saj od ponudnika prodajnih avtomatov zahtevata, da ves čas skrbi, da ima avtomat na voljo dovolj drobiža. Z rešitvijo mBills, ki omogoča plačevanje prek telefona, smo želeli uporabnikom izboljšati uporabniško izkušnjo in proces uporabe avtomata nadgraditi s sodobnim plačilnim sistemom. Uporabnikom način omogoča dodatno izbiro pri načinu nakupa. Na ta način smo razširili uporabnost mBillsa in poenostavili nakup uporabnikom, saj plačujejo kar s telefonom, ki ga imajo vedno pri sebi," je ob uvedbi plačevanja z mBills na avtomatih Automatic servisa povedal direktor podjetja Dejan Muzlovič.

Brezgotovinski mBills je tako nadgradil sicer dolgo zgodovino načinov plačevanja na prodajnih avtomatih, ki so sprva sprejemali le žetone, nato tolarske bankovce, po uvedbi evra evrske žetone, ki so se jim kasneje pridružili tudi evrski bankovci. A gre za manj prijazne metode, zato je brezgotovinsko plačevanje najboljše tako za ponudnike storitev kot za njihove uporabnike. V sistem je že vključenih več kot sto avtomatov po celi Sloveniji, postopno se priključujejo novi.
Značke
MBills Brezgotovinsko plačevanje
Komuniciranje in PR Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.