Z dogodkom ScaleIT do investicij serij A, B in C v vrednosti od tri do 30 milijonov evrov!

Dne 12. junij 2018 objavil Stanislava Vabšek
 


Dogodek ScaleIT se 17. in 18. oktobra 2018 vrača v svoji četrti izvedbi ter objavlja razpis za najboljša scaleup podjetja iz italijanskega in jugovzhodnoevropskega digitalnega in tehnološkega ekosistema za pridobitev investicij serij A, B in C v vrednosti od tri do 30 milijonov evrov. Zainteresirana scaleup podjetja lahko oddajo prijavo do petka, 15. junija!
 
ScaleIT je dogodek oz. platforma, ki vsajo leto v oktobru združi najboljša scaleup podjetja iz Italije in jugovzhodne Evrope ter sklade tveganega kapitala, ki iščejo naložbene priložnosti v jugovzhodni Evropi. ScaleIT je leta 2015 ustanovil Lorenzo Franchini, angelski investitor in podjetnik v sektorju tveganega kapitala.


Naj vas opazijo mednarodni skladi tveganega kapitala

Ta enkratni dogodek bo scaleup podjetnikom omogočil, da jih opazijo mednarodni skladi tveganega kapitala. V okviru dvodnevnega programa, polnega predstavitev, programskih govorov in individualnih sestankov, bodo imela podjetja priložnost predstaviti svoje razvojne načrte.
 

Pogoji za sodelovanje

ScaleIT izbere podjetja, ki so imela v zadnjih 12 mesecih vsaj milijon evrov prometa ali vsaj milijon mesečnih uporabnikov (v primeru spletne B2C prodaje), rast na medletni ravni okoli 100 % in vsaj 20-odstotni promet v tujini ali čisto in trajnostno internacionalizacijsko strategijo. To dosegajo z analiziranjem baze približno tisoč najbolj obetavnih scaleup podjetij iz Italije in jugovzhodne Evrope.


 

Baza več kot 350 investitorjev

Lorenzo Franchini, soustanovitveni partner ScaleIT-a, je povedal: “Na preteklih dogodkih je ScaleIT na osnovi zaupanja zgradil odnose z več kot 350 investitorji iz Evrope, ZDA, Azije in Izraela. To nam je uspelo, ker smo jim predstavili kakovostna podjetja in takšna bodo na seznamu letošnjega dogodka.”
 

Med partnerji tudi Amazon in McKinsey

Pomen dogodka dodatno potrjuje interes številnih pomembnih novih partnerjev. Med temi je potrebno izpostaviti Euronext, enega izmed glavnih partnerjev dogodka. Je prva vseevropska borza vrednostnih papirjev v evroobmočju, med novimi partnerji pa so še podjetja, kot so McKinsey, Orrick and Ludovici ter Piccone & Partners, svojo podporo in sodelovanje pa so ponovno potrdila podjetja velikega kalibra Amazon Web Service, Salesforce, Silverpeak, Badenoch & Clark, Endeavor in ABC Accelerator..
 

Pretekli udeleženci

Na preteklih dogodkih so bili prisotni skladi Amadeus Capital, Ardian, Cisco Investments, DN Capital, Draper Esprit, EarlyBird, Eight Roads, Highland Europe, Holtzbrinck Ventures, Idinvest, Index Ventures, Iris Capital, Nauta Capital, Omnes, Partech Ventures in številni drugi.
 

Odprta prijava za scaleup podjetja – kako se prijaviti

Zainteresirana scaleup podjetja se lahko prijavijo neposredo na spletni strani Scaleit.biz, in sicer v zavihku za odprto prijavo. Prijave so možne do 15. junija 2018. Pogoji za sodelovanje v izboru so sledeči: vsaj milijon evrov prometa v zadnjih 12 mesecih ali vsaj milijon mesečnih uporabnikov (v primeru spletne B2C prodaje), rast na medletni ravni okoli 100 % in vsaj 20-odstotni promet v tujini ali čista in trajnostna internacionalizacijska strategija. Izbor bo zaprtega tipa, kandidati pa bodo obveščeni do 31. julija 2018. Končni izbor bo objavljen meseca septembra. 
 

Za več informacij stopite v stik s kontaktno osebo za Slovenijo

Edina Dyachenko, edina@mg4h.com, +386 40 504 063
 
Značke
ScaleIt
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.