Vsako leto med 6 in 7 milijoni evrov podpore za startup in scaleup podjetja

Dne 16. december 2020
 

Razvijaš inovativni produkt in za hitrejši vstop na trg potrebuješ dodaten denar ter konkretne nasvete izkušenih strokovnjakov? Se želiš učiti od uspešnih podjetnikov, pohitriti rast svojega podjetja, morda vstopiti na dodatne tuje trge ali se strateško povezati in izkoristiti sinergije sodelovanja z velikimi uveljavljenimi podjetji? Slovenski podjetniški sklad ti v okviru Startup Plus Programa nudi vse našteto: od 54.000 do 600.000 EUR finančnih sredstev, več kot 10 specializiranih programov, ki jih izvajajo najboljši zasebni izvajalci, ter več kot 140 mentorjev.

 

Kot pravi direktorica sklada Maja Tomanič Vidovič: “Prišli smo so najvišje točke organiziranosti podpore podjetjem. To je rezultat naše odkrite želje, ki smo jo realizirali skupaj s partnerji - zgraditi ekosistem, ki bo v resnici podpiral in spodbujal inovativne ekipe k rasti in razvoju.” 

 

Startup Plus Programi vključenim podjetjem ponujajo:

  • mentorstvo več kot 140 mentorjev iz vrst serijskih podjetnikov, izkušenih startupovcev, investitorjev in vodij podjetniških programov,
  • specializirane pospeševalniške programe, prilagojene tvojim potrebam (Push2start, SK Growth Camp ...),
  • intenzivne mreženjske dogodke,
  • strokovne programe za določene podjetniški izzive (za internacionalizacijo poslovanja, razvoja hardware produktov, povečanje prodaje,…),
  • program za odpravo kritičnih tveganj,
  • udeležbo na mednarodnih konferencah in
  • program za povezovanje z večjimi uveljavljenimi podjetji.

 

Sklad vsako leto podpre okrog 150 podjetij. Bo v 2021 v tem številu tudi tvoje podjetje? Vse možnosti so ti odprte. Poglej spodnji video, v katerem direktorica sklada povzame programe podpore - komu so namenjeni, kakšna je njihova vsebina, pomoč komu želi sklad še okrepiti ter katerim smernicam bo sledil pri oblikovanju novih programov podpore. 

 

 

V skoraj 10 letih pomoči podjetjem so se na skladu naučili prisluhniti podjetjem in skupaj z njimi oblikovati programe, ki so še bolj prilagojeni njihovim realnim potrebam, hkrati pa povezati različne deležnike slovenskega startup ekosistema in tako preseči tipično slovensko skrb “za lastni vrtiček”. 

 

Te zanima več o programih? Klikni spodaj in preberi več.

 

ŽELIM IZVEDETI VEČ

 

###

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

 

Značke
SPS
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.