Več kot 160 inovativnih startupov s področja čiste energije septembra v Amsterdamu

Dne 26. julij 2017
 

Podjetniški pospeševalnik (The Business Booster) InnoEnergy je evropski spodbujevalnik za inovacije s področja čiste energije. Vrača se že peto leto zapored. Tokrat bo potekal v Amsterdamu (Amsterdam Convention Center - RAI), 25. in 26. oktobra 2017. Na lanskoletnem dogodku v Barceloni so gostili 690 udeležencev in 149 razstavljavcev iz 32 držav. Mreženju je bilo posvečenih kar 12 ur programa, skupno sedem ur pa je trajala predstavitev inovacij. Letos bo na dogodku prvič tudi demonstracijski prostor, kjer bodo udeleženci lahko “v živo” videli delovanje različnih inovacij. Glavni poudarek letošnjega dogodka je pospeševanje prehoda na čiste vire energije. Zgodnje prijave so mogoče do 31. julija 2017. Več informacij in registracija na spletnem mestu tbb.innoenergy.com.

 
  


Podjetniški pospeševalnik (The Business Booster) združuje več kot 160 inovativnih startupov, majhnih in srednje velikih podjetij. Tega edinstvenega dogodka se udeležujejo tudi uveljavljena velika podjetja, ki iščejo inovativne izdelke. Pridružijo se tudi investitorji, ki iščejo priložnosti za nove naložbe. Dogodka se udeležijo tudi predstavniki javnega sektorja, ki so seveda ključni za razvoj trajnostne rabe energije v Evropi. Udeleženci Podjetniškega pospeševalnika (The Business Booster)  se lahko udeležijo vseh konferenc, predavanj in glavne razstave, predvsem pa sklenejo nova poznanstva, saj dogodek ponuja številne možnosti za mreženje.
 
Diego Pavia, direktor InnoEnergy je povedal: “V Evropi se prav zdaj odvija revolucija čiste energije, vendar ne poteka dovolj hitro. Če želimo doseči zastavljene cilje in zaustaviti podnebne spremembe, moramo to revolucijo pospešiti. Pohiteti moramo z inovacijami za trajnostno rabo energije in Podjetniški pospeševalnik InnoEnergy je dogodek, ki to omogoča.

Podjetniški pospeševalnik (The Business Booster) združuje več inovatorjev s področja čiste energije kot katerikoli drug dogodek. Udeležujejo se ga tudi vodilna podjetja iz branže, investitorji in predstavniki javnega sektorja, s tem pa vsi dobijo direkten vpogled v najnovejše tehnologije in poslovne modele. Na dogodku se sklepajo partnerstva in poslovna sodelovanja tako, da lahko inovacije kar najhitreje zaživijo in s tem spremenijo svet na bolje kakor hitro je to mogoče.”
 
Elena Bou, direktorica za inovacije v InnoEnergy, je povedala: “Ko smo vprašali udeležence lanskega dogodka za mnenje, je kar 98 odstotkov vprašanih povedalo, da bi Podjetniški pospeševalnik (The Business Booster) InnoEnergy priporočili znancem. Prepričani smo, da vrednost  tega dogodka bistveno presega meje samega dneva, ko se srečamo.

Da bi inovatorjem pomagali le v prvi fazi razvoja ideje in potem umaknili podporo ne bi imelo nobenega smisla. Zato inovacije naših partnerjev podpiramo na celotni poti, tudi pri ključnem koraku trženja izdelka. Poleg mentorstva jim nudimo tudi finančne investicijo, kar dokazuje, da smo resnični podpornik na področju trajnostne rabe energije v Evropi.”
 

Dodatne informacije

Špela Polak
Spela.Polak@gmail.com
041 390 229


 

O Podjetniškem pospeševalniku (The Business Booster), ki ga organizira InnoEnergy

Podjetniški pospeševalnik je dogodek, ki združuje vse potrebne zainteresirane deležnike, da lahko skupaj ustvarjajo prihodnost trajnostne rabe energije že danes. Odvijal se bo 25. in 26. oktobra 2017 v Amsterdamu, kjer se bo zbralo več kot 160 inovatorjev, pa tudi predstavniki velikih podjetij, javnega sektorja ter investitorji. Ta edinstvena kombinacija ustvarja pogoje za sklepanje partnerstev in dogovorov. Glavna tema Podjetniškega pospeševalnika 2017 je pospeševanje inovacij s področja čiste energije – kar je Evropska Komisija identificirala kot enega ključnih izzivov pri ustvarjanju čistejše Evrope. In prav PP je katalizator na področju trajnostne rabe energije v Evropi.
 

O InnoEnergy

InnoEnergy ije motor inovacij za trajnostno rabo energije za celotno Evropo. Podpira in investira v inovacije na vsakem koraku njihovega razvoja – od učilnice do potrošnika. Z mrežo partnerjev ustvarja povezave po vsej Evropi ter tako združuje investitorje in velika podjetja, diplomante in delodajalce, raziskovalce in podjetnike ter podjetja in trge.
 
Deluje na treh ključnih področjih:
  • Izobraževanje z namenom ustvarjanja obveščene in motivirane delovne sile, ki razume zahteve trajnostne rabe in potrebe industrije
  • Inovativni projekti združujejo ideje, inovatorje in velika podjetja ter tako ustvarijo potrošniku privlačne tehnologije, ki zagotavljajo resnično dobre rezultate.
  • Podporo pri oblikovanju podjetja nudijo podjetnikom in startupom, ki širijo evropski energetski ekosistem s svojimi inovativnimi ponudbami
 
Z združevanjem teh treh področij dosežejo maksimalen učinek: pospešijo razvoj ideje do rešitve, ki je pripravljena za vstop na trg ter hkrati ustvarjajo okolje, kjer se inovativni rezultati dejansko prodajo.
 
InnoEnergy je bil ustanovljen 2010 in je podprt s strani Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo.
##ENovice##
 
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.