Vabljeni na srečanje z ameriškim milijarderjem in filantropom Kamranom Elahianom!

Dne 16. maj 2015 objavil Stanislava Vabšek
 
Saj gotovo veste - Ustvarjalnik je podjetniški peskovnik za mlade, predvsem srednješolce. Celo leto so pridno delali, zdaj šolsko leto zaključujejo z dogodkom, ki je vabljiv za širšo podjetniško srenjo! Zagotovo tudi vam, zato izkoristite dobro priložnost in našo navezo z Ustvarjalnikom ter se njihove zaključne konference 2015, ki bo 23. maja potekala na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko, udeležite po znižani ceni 20 €. Gostje so izjemno zanimivi, navdihujoči in vredni vse pozornosti ter aktivnega mreženja!
 

 

Govorniki, ki so že v rani mladosti uspeli 

Prisluhnete lahko podjetnikom, ki so že v rani mladosti uspeli v svetovnem merilu. Med njimi najbolj izstopa ameriški miljonar Kamran Elahain, ki je odličen govorec, zaželjen tudi zato, ker prek svojega lastnega investicijskega sklada pomaga dobrim poslovnim idejam.
 • KAMRAN ELAHIAN je ameriški podjetnik in filantrop iranskega rodu, ki je ustanovil 10 podjetij, s katerimi je ustvaril več milijard premoženja. Tega zadnja leta kot investitor in filantrop usmerja v projekte mladih podjetnikov in najrazličnejših človekoljubnih organizacij po vsem svetu. Je uveljavljeni svetovalec vlada številnih držav na področju vzpostavitve lokalnega podjetniškega ekosistema.
 • MARA STEAU je sedemnajstletna Romunka, ki je razvila mobilno igro TeenPreneur, ki mlade uči finančne pismenosti. Igra se je v Romuniji prijela, zato so jo v tamkajšnjih šolah vpeljali v reden učni proces. Je srednješolka, bodoča študentka univerze Harvard. Njeno sporočilo je, da "za uspeh ni pomembno, od kod prihajaš."
 • MELISSA DIAMOND je Američanka, ki zadnja leta živi in dela v Palestini, kjer vodi mrežo klinik za otroke z avtizmom. Vanje so vključeni otroci z obeh strani zidu v Izraelu, njihova posebnost pa je tudi ta, da so »pobratene« s sorodnimi ustanovami v Združenih državah Amerike, kar jim zagotavlja finančni vir za delovanje. Melissa pravi, da je njen uspeh in uspeh projekta, s katerim uspešno premošča izzive avtistov, posledica dejstva "da se da vedno najti partnerje, s katerimi skupaj pridemo do cilja.
 • TOM D'ERI je podjetnik iz Amerike, soustanovitelj podjetij Rising Tide Car Wash in CanDo Business Ventures. Predan je trajnostnemu in socialnemu podjetništvu. K temu ga je spodbudila izkušnja njegovega brata, avtista, ki zaradi svoje bolezni ni mogel najti primerne zaposlitve. Tom je dobil navdih in ustanovil verigo avtopralnic, ki zaposluje izključno avtiste in je postala eden najboljših primerov socialnega podjetništva v Združenih državah Amerike.
 • JERNEJ PANGERŠIČ je prvi Slovenec, ki je bil sprejet v poseben program vodilne svetovne fakultete za področje socialnega podjetništva, Watsona, ki deluje v ameriškem Boulderju. V program sprejmejo vsako leto zgolj 12 študentov, ki jim predavajo Nobelovi nagrajenci, direktorji velikih globalnih podjetij in druge ugledne osebnosti. Jernej je po zaključku svojega študija sprejel ponudbo za delo v vodilnem ameriškem inštitutu za socialno podjetništvo, Unreasonable Institute, in bo po skorajšnji vrnitvi v Slovenijo vodil projekt njihove širitve v Evropo. 

Prijava na dogodek

V ceno dogodka je vključeno: 
 • Udeležba na predavanjih zanimivih gostov.
 • Kosilo in prigrizki med odmori.
 • Za podpornike Ustvarjalnika: osebno srečanje z vsemi govorniki in mladimi podjetniki (možno se je dogovoriti tudi za individualno srečanje)
Cena udeležbe:
 • 20€ za člane društva Ustvarjalnik in vse prijavljene prek Iniciative Start:up Slovenija
 • 55€ za vse ostale udeležence dogodka
Po prijavi prejmete na e-mail predračun, ki ga je potrebno poravnati najpozneje do 22.5.

Zakaj tega dogodka ne smete zamuditi:
 • Spoznali se boste z ustvarjalci in ustvarjalkami iz Slovenije in drugih držav.
 • Osvojili boste veščine, ki jih potrebujete na podjetniški poti.
 • Dobili boste nov pogled na svet.
 • Vse skupaj bo tudi zelo zabavno! 
Podroben spored in druge podrobnosti o Ustvarjalnikovi zaključni konferenci so dosegljive na: www.konferenca.ustvarjalnik.org
Za več informacije pišite na: matija@ustvarjalnik.org (Matija Goljar, vodja Ustvarjalnika)

 

 
Značke
Ustvarjalnik Zaključna konferenca
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.