Vabljeni na 'pitching' dogodek prestižnega ameriškega pospeševalnika SXSW!

Dne 5. september 2017
 


Prestižni ameriški pospeševalnik SXSW iz Austina v Teksasu vabi tudi slovenske visokotehnološke start-upe k prijavam na njihov 2018 SXSW Accelerator Pitch Event, ki bo potekal 10. in 11. marca 2018, in sicer v sklopu odmevne konference SXSW Festival. Rok za oddajo prijav je petek, 10. november 2017. Prijave so načeloma plačljive (220 dolarjev) vendar organizatorji start-upom ponujajo tudi možnost brezplačne prijave, če jih na to posebej opozorite ob prijavi.

Podpore pospeševalnika SWSX Accelerator so bili v zadnjih devetih letih deležni že 403 start-upi, med katere sodijo tudi ekipe, kot so Siri, Foodspotting, Tango in številni drugi. Vsa ta podjetja imajo 70 % stopnjo uspešnosti pri zbiranju nadaljnih investicijskih rund, ki so skupaj dosegle že čez štiri milijarde dolarjev.

Med prevzemniki start-upov, ki so se kalili v SWSX Accelerator, so korporacije, kot npr. Apple, Google, British Telecom, Huffington Post in drugi.  Poleg močne medijske in investitorske pozornosti, ki so jo deležni start-upi, ki se predstavijo na SXSW Festival, pa se na 2018 SXSW Accelerator Pitch Event-a izplača prijaviti tudi zaradi ocenjevalne komisije.

V njej so namreč pretekla leta sodelovali Tim Draper (DFJ),  John Sculley (Apple/Pepsi), Paul Graham (Y Combinator), Naval Ravikant (AngelList), Guy Kawasaki (Alltop), Werner Vogels (Amazon), Laurie Segall (CNN) in številni drugi, organizatorji SXSW konference pa tudi za leto 2018 napovedujejo odlično zasedbo članov žirije.


Vse informacije o dogodku in oddaji prijavi najdete na sxsw.com/apply-to-participate/sxsw-accelerator! Če boste organizatorje opozorili na možnost brezplačne prijave, prosim pošljite tudi e-mail na michelle@sxsw.com in se sklicujte na to, da ste član skupnosti Start:up Slovenia.- - -

##ENovice##

 
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.