Vabilo na 1. tekmovanje turističnih startupov UNWTO

Dne 23. julij 2018
 
Svetovna turistična organizacija (UNWTO) v partnerstvu s turistično skupino Globalia oznanja 1. tekmovanje turističnih startupov UNWTO! Tekmovanje predstavlja največjo svetovno iniciativo posvečeno identifikaciji startupov, ki bodo vodili transformacijo turističnega sektorja. Živimo v času četrte industrijske revolucije, kjer mora turizem izkoristiti vrhunske tehnologije, ki se razvijajo z eksponentno rastjo, ter tako generirati nove poslovne priložnosti in zagotoviti konkurenčnost, rast in obstojen razvoj sektorja. V okviru 1. tekmovanje turističnih startupov UNWTO želi najti najbolj disruptivne projekte, ki preoblikujejo načine, kako ljudje potujejo ter izkusijo turizem. Rok za prijavo je 3. september 2018. 
 
 

Tekmovanje bo gonilna sila za turistične startupe, jim pomagalo skalirati poslovanje ter omogočilo mednarodno rast z izvrstno platformo za najbolj disruptivne inovatorje v turizmu. Le-ti se bodo tako lahko povezali z najboljšimi svetovnimi investitorji, korporacijami in podpornimi poslovnimi partnerji. Startupi boste tekmovali za priložnost, da razvijete pilotni projekt za eno od podjetij Globalie, največje španske turistične skupine samostojnih podjetij.
 
Po objavljenem svetovnem razpisu za prijave bo 20 najbolj disruptivnih ponudnikov dobilo podporo, da svojo idejo na letošnjem uradnem praznovanju Svetovnega dne turizma, 27. septembra v Budimpešti, predstavijo žiriji vodilnih deležnikov v turizmu, vključno z največjimi globalnimi investitorji. Žirija bo izbrala 10 finalistov, ki bodo na sejmu FITUR 2019 (Španski mednarodni turistični sejem, 23. – 29. januar 2019, Madrid, Španija) tekmovali za najvišjo nagrado, tj. razvoj pilotnega projekta z Globalio.
  
Startupi se lahko prijavite prek spleta do 3. septembra 2018. 

Za prijavo in več informacij o tekmovanju obiščite uradno spletno stran: http://www.tourismstartups.org/.

 
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.