V Eurosender je investiral nemški zavarovalniški velikan ERGO!

Dne 11. maj 2016 objavil Stanislava Vabšek
 
ERGO Group AG, ena vodilnih evropskih zavarovalnih skupin, je v slovensko-angleški start-up Eurosender vložila 300.000 EUR kapitala. Eurosender.com je vodilna evropska spletna platforma, ki omogoča enostavno, zanesljivo in do 70 % ugodnejše pošiljanje paketov in palet od vrat do vrat. Eurosender je prisoten v 27 evropskih državah, še posebej je priljubljen med izseljenci in študenti ter malimi podjetji, med katerimi beleži že skoraj 5.000 redno aktivnih in registriranih poslovnih uporabnikov. 


 

Dva investitorja

Dejansko sta v mlado inovativno start-up podjetje Eurosender, ki jo vodita Tim Potočnik in Jan Štefe, vstopila dva vlagatelja: 200.000 € je vložil nemški zavarovalniški velikan Ergo, 100.000 € pa sklad FIL ROUGE CAPITAL.
 

Kako deluje

Podjetje združuje potencialno povpraševanje strank, kot so izseljenci, študenti in mala podjetja, ki potrebujejo transport znotraj Evropske Unije. Zaradi velikega števila naročil pri velikih kurirskih službah kot so DPD, GLS, UPS, Kuehne + Nagel in Chronopost, Eurosender pridobi nižje cene, ki jih, poleg enostavnega sistema naročanja, nudi svojim uporabnikom. Uporabniki preko portala Eurosender izvedejo naročilo, prevoz pa opravi izbrani logistični partner.
 

Širitev

V preteklem obdobju je podjetje že zbralo 350.000 €, kar je podjetju omogočilo  razvoj v celotni Evropski Uniji, še posebej pa na trgih Romunije, Hrvaške in Portugalske. ERGO Group AG je v podjetje vložil svežih 300.000 EUR, kar bo Eurosenderju omogočilo nadaljevanje intenzivne širitve znotraj Evropske Unije, uporabnikom pa še boljšo uporabniško izkušnjo.
 
ERGO velja za eno največjih evropskih zavarovalnic, je del  pozavarovalniške skupine Munich RE, ki je lani ustvarila več kot 50 milijard evrov prihodkov. Skupina ERGO je sicer zelo aktivna v start-up svetu, redno sodeluje s pospeševalniki in med mladimi podjetji išče prevzemne tarče ter atraktivne naložbe.
 

Kadrovske okrepitve

Zaradi hitre širitve podjetje zaposluje nove programerje in tržnike, pred meseci pa se jim je pridružila tudi nova direktorica operative Silvana Rodriguez A., pravnica in ekonomistka z izobrazbo na vodilnih univerzah na treh celinah, med drugim tudi na slovitem Harvardu, izkušnje pa je med drugim nabirala v butičnih pravnih pisarnah, v Združenih narodih ter nemškem start-upu Kreditech, ki je v treh letih zbral več kot 100 M EUR investicij. Njene izkušnje bodo znatno pripomogle tudi k nadaljnjim uspehom slovenskega Eurosenderja.
   
Več informacij lahko pridobite na spletnem naslovu www.eurosender.com in www.ergo.com ali na kontaktnem e-mail naslovu: Tim.potocnik@eurosender.com

 
Značke
Mladi podjetnik leta 2016 Zavod mladi podjetnik
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.