Settings = { cultureInfo: "sl-si", cookieUrl: "/sl-si/politika-piskotkov", };
 

Ustvarjamo gospodarsko prihodnost Slovenije!

Dne 21. januar 2014 objavil Stanislava Vabšek
 

Od leta 2012 naprej se najaktivnejši deležniki slovenskega podjetniškega ekosistema povezujemo v Iniciativo Start:up Slovenija. Tokrat ponosno objavljamo rezultate našega delovanja, ki smo jih strnili v infografiki.  
 
Člani Iniciative Start:up Slovenija se zavezujemo, da bomo z vsemi svojimi znanji, vizijo in družbeno odgovornostjo soustvarjali globalno prepoznan in sodoben podjetniški ekosistem. Delujemo na podlagi Start:up Manifesta, ki je je temeljni dokument našega delovanja in vizije. Manifest opredeljuje ključne aktivnosti za vzpostavitev sodobnih mehanizmov komercializacije znanja. Namen manifesta je spodbuditi in povezati vse akterje podjetniškega ekosistema, da skupaj postavimo Slovenijo med najboljša start-up vozlišča za razcvet talentov na svetu. Dokument si lahko preberete tukaj.

Rezultati Iniciative Start:up Slovenija v dveh letih delovanja
 
V dveh letih delovanja smo v okviru Iniciative Start:up Slovenija:

  • Organizirali skupno več kot 400 dogodkov za podjetnike in podjetniške talente, katerih se je udeležilo več kot 13.000 ljudi!
  • Skozi programe in aktivnosti smo pomagali več kot 800 podjetniškim ekipam in podjetjem, tako pri oblikovanju ideje, kot tudi pri zagonu podjetja in njihovi globalni rasti.

 
Omenjeni rezultati kažejo, da ima Slovenija enega najbolj sodobnih, celostnih ter aktivnih start-up ekosistemov v Evropi.

Zavezujemo se, da bomo z obstoječimi in novimi partnerji, ob podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter njegovih izvajalskih inštitucij, Slovenskega podjetniškega sklada in Javne agencije SPIRIT Slovenija, tudi v bodoče prispevali svoj delež k razvoju in izvajanju storitev v okviru nacionalnega start-up ekosistema.

Stremeli bomo k njegovi prepoznavnosti v domačem in mednarodnem okolju, saj trdno verjamemo, da so start-up podjetja eden ključnih stebrov prihodnosti slovenskega gospodarstva.
 

Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.