Uspešna prodaja slovensko-ameriškega podjetja Cleanshelf

Dne 26. marec 2021
 

V preteklem tednu je prišlo do uspešne prodaje enega izmed zanimivejših slovenskih startupov, Cleanshelf, ki ponuja storitve samodejnega upravljanja s stroški naročnin programske opreme (SaaS) za velika podjetja, in sicer nemškemu podjetju LeanIX. 

 

Podjetje Cleanshelf je leta 2015 ustanovil Dušan Omerčević, sklad Silicijevi vrtički I pa je bil njegov prvi investitor. Sledilo je več investicij tveganega kapitala, zadnja $8M leta 2020 s strani ameriškega Dawn Capital in bolgarskega LAUNCHub. 

“Cleanshelf je prvi uspešen izhod našega sklada. Globalna zgodba, ki je vodila skozi Ljubljano, London in nato San Francisco je tako dobila odličen epilog. Gradnja podjetja je tek na dolge proge in v skladu imamo še kar nekaj zgodb, ki se lepo razvijajo”, je povedal Peter Ribarič, direktor sklada Silicijevi vrtički I.

Z združenimi močmi do boljših rezultatov

Cleanshelfova ekipa bo svoj produkt integrirala v portfelj podjetja LeanIX. Ta ima 300 zaposlenih in 400 strank med največjimi svetovnimi podjetji kot so Adidas, Volkswagen in Dropbox. Podjetje ponuja storitve upravljanja IT sistemov. Tako ljubljanska pisarna Cleanshelf postaja eden od razvojnih centrov LeanIX. Dušan Omerčević bo prevzel vlogo podpredsednika produkta za upravljanje s SaaS in vodil slovensko podružnico.

 

Dušan Omerčević, ustanovitelj in direktor podjetja Cleanshelf je poudaril: “Cleanshelfova tehnologija bo prinesla ogromno koristi vsem strankam LeanIX. Hkrati v Ljubljani nadaljujemo razvoj produkta, ki bo sedaj imel podporo močnega prodajnega in podpornega aparata matičnega podjetja.”

 

Silicijevi vrtički nadaljujejo z vizijo “od podjetnikov za podjetnike”


Njegovi člani so ustanovitelji uspešnih startupov, med drugim Outfit7, Zemanta, Klika, iconomi, Mimovrste, Domenca in Cosylab. Leta 2019 je začel delovati sklad Silicijevi Vrtički II, ki ga vodita Gregor Rebolj in Peter Ribarič. Od zbranih 4.5 milijona evrov sredstev smo podjetnikom namenili že 1.0 milijona. Zadnji dve investiciji sta Bird Buddy (pametna ptičja hranilnica) in Juicy Marbels (prvi filet mignon rastlinskega izvora).

 

Gregor Rebolj, direktor sklada Silicijevi Vrtički II dodaja: “Leto 2020 je še pospešilo digitalno transformacijo in naša podjetja so pospešila rast. Verjamemo, da je v regiji še veliko priložnosti za globalne zgodbe in Silicijevi vrtički so zanje odličen partner. Cleanshelf je naš znanilec pomladi.”

Značke
Cleanshelf LeanIX Silicijevi vrtički Silicon Gardens
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.