Tibopo - ponudnik sistema mDrive in startup leta 2015, je prejel nagrado za ambasadorja zasebnosti!

Dne 29. januar 2017
 
 

Urad Informacijske pooblaščenke RS je ob evropskem dnevu varstva osebnih podatkov že 11. leto zapored podelil nagrado Ambasador zasebnosti. Nagrada je namenjena podjetjem in posameznikom, ki znotraj svojega delovanja spoštujejo načela varstva osebnih podatkov in jih dosledno uresničujejo v praksi. Letošnji dobitnik nagrade Ambasador zasebnosti je startup podjetje Tibopo, razvijalec sistema mDrive in nosilec naziva Slovenski startup leta 2015, ki ga iniciativa Star:up Slovenija vsako leto tradicionalno razglasi na konferenci PODIM.

Startup Tibopo je javnost nase in na svoje rešitve opozoril že leta 2015, ko je prejel laskavi naziv Slovenski startup leta. Mlado podjetje aktivno razvija inovativne produkte ter krepi svojo prisotnost na trgih EU in tudi širše. Uspeh ekipe Tibopo je potrebno pripisati predvsem sistemu mDrive, produktu, ki je namenjen krepitvi varnosti v cestnem prometu ter celovitemu spremljanju, analizi in razumevanju motenj med vožnjo.
 

Produkt je v fazi testiranja

"Z razvojem produkta smo pričeti leta 2015, z zavedanjem da je potrebno narediti še več na področju razumevanja pogojev udeležbe v cestnem prometu ter analitiki, ki bo voznikom pomagala pri upravljanju tveganja na področju udeležbe v prometu,” je poudaril Boštjan Podvršič (na fotografiji desno), ustanovitelj in direktor Tibopo. Po besedah Podvršiča, sistem mDrive, ki ga aktivno in pospešeno razvijajo, je že v fazi prvih testiranj. Ekipa Tibopo pa je tako z še eno nagrado znova prejela jasen znak, da delujejo v pravi smeri in da je trg zagotovo pripravljen na njihovo rešitev.
 

Odgovornost do uporabnikov in kupcev

Podvršič je poudaril, da se morajo, kot razvijalci produkta, odgovorno obnašati tako do končnih uporabnikov sistema, kot do njegovih potencialnih kupcev, to pa je bil tudi eden od razlogov, zakaj so se obrnili na informacijskega pooblaščenca RS. "Na Informacijsko pooblaščenko smo znotraj procesa testiranja sistema mDrive naslovili prošnjo za mnenje glede varstva osebnih podatkov, v želji da že v razvojni fazi produkta upoštevamo vse regulative in tehnološke zahteve, ki so nujno potrebne pri takšnih sistemih. Prejem nagrade je jasen znak, da smo na pravi poti in, da smo razvili sistem, ki je namenjen razumevanju pogojev in upravljanju tveganj ter s katerim bomo zagotovo pripomogli tudi k izboljšanju prometne varnosti," je še dodal Podvršič.
 

Uspešna vgraditev vseh varnostnih varovalk v produkt

Nagrado je podjetju Tibopo na dogodku podelila Mojca Prelesnik, informacijska pooblaščenka RS, ki je podprla cilje razvijalcev sistema mDrive ter dodala, da »informacijski pooblaščenec že tradicionalno podeljuje nagrade tistim, ki si to zaslužijo z vidika vgrajene zasebnosti...« ter hkrati poudarila da "... je podjetje Tibopo to nedvomno zelo dobro storilo z izvedeno presojo vplivov na zasebnost. Vgradili so vse potrebne varovalke, da ne bi prišlo do nepotrebnega, nesorazmernega in nezakonitega obdelovanja podatkov…".
 

Ekipa napoveduje številne novosti 

Ekipa Tibopo bo z nagrado dobila še dodaten zagon za aktivnejši razvoj in čimprejšnji prihod sistema mDrive v redno uporabo znotraj cestnega prometa. V teku je tudi študija o sistemu, ki bo ponudila jasen vpogled v zmožnosti in kredibilnost sistema in zbranih podatkov. Hkrati si v podjetju želijo vključiti v proces uvedbe sistema mDrive tako interesne kot tudi strokovne javnosti, ki delujejo na področju prometa, prevozništva in logistike in tako zagotoviti, da bo ključen interes vseh uporabnikov razumevanje motenj in upravljanje z varnostjo v cestnem prometu. Od novih ambasadorjev zasebnosti je tako v prihajajočem letu pričakovati še številne novosti, sistem mDrive pa bo ena ključnih novosti ispod rok slovenskih izumiteljev.


##ENovice##


 
Značke
TiBoPo Mdrive Boštjan Podvršič
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.