Švicarji bodo investirali v start-upe iz Slovenije!

Dne 27. januar 2016
 
Vodilno švicarsko programersko podjetje Netcetera išče obetavna start-up podjetja iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Makedonije. V načrtu je pet investicij v letu 2016 in nadaljnja vlaganja s podobno hitrostjo v naslednjih nekaj letih. Start-up podjetja ne bodo prejela samo finančne podpore, ampak tudi druge vire, kot sta strokovno znanje in dostop do tržišča, ki ga lahko ponudi podjetje kot je Netcetera.

Darko Butina, izvršni direktor za investicije
 

Vodilno podjetje

Netcetera je vodilno podjetje na trgu finančnih tehnologij v Švici in sosednjih državah, ki ponuja programske rešitve za različne druge industrijske panoge. Podjetje Netcetera ima prav tako izkušnje z investicijami v start-up podjetja. V preteklosti je uspešno investirala v švicarska start-up podjetja, kot so D1 Solutions in Braingroup.
 

Podpora in naložbe v izjemne talente

Andrej Vckovski, generalni direktor podjetja Netcetera, pravi: »Vidimo velik potencial na trgu in smo pripravljeni na vlaganja in povečanje našega dosega. Prav tako že zelo dobro poznamo regijo, saj smo tukaj že investirali v preteklosti. Dokaz je naša pomembna poslovalnica v Makedoniji s 130 zaposlenimi. Trdno smo prepričani, da je talent v regiji izjemen in hkrati želimo podpreti obetavna start-up podjetja.«
 

Izkušen upravljalec in start-up mentor

Da bi primerno upravljali s svojimi investicijami, Netcetera sodeluje z Darkom Butino, ki je prevzel vlogo izvršnega direktorja za investicije. Butina prinaša obsežne izkušnje s področij zagona, upravljanja in investiranja iz različnih podjetij, tudi iz vodenja Mimovrste (največje spletne trgovine v Sloveniji) do uspešne prodaje. Prav tako je ustanovil dve start-up podjetij (»Povej! svoje mnenje« in »SASH reporting«) in je aktivni vlagatelj v Sloveniji (eden izmed ustanovnih vlagateljev v Silicon Gardens Fund), Srbiji (Power Media Group – Tracara.com in Savrsena.com) in tudi v Švici.
 

Relevantna podjetniška in menedžerska znanja

»Navdušen sem, da lahko vodim investicijska prizadevanja podjetja Netcetera in se veselim, da bomo lahko podprli odlična start-up podjetja iz naše regije in širše. Kot eden od redkih vlagateljev v tej regiji, ponujamo ne samo finančna sredstva in naložbeno znanje, ampak tudi relevantna podjetniška in menedžerska znanja,« pravi Darko Butina.
 

Naložbene panoge

Netcetera načrtuje naložbe v start-up podjetja, ki so aktivna v industriji, v kateri deluje, kot so finančne tehnologije, povezane zdravstvene storitve, prometne tehnologije, digitalizacija podjetij, mediji in zabava ter spletne aplikacije in programska oprema za policijo. Poleg start-up podjetij iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Makedonije, podjetje Netcetera prav tako načrtuje vlaganja v start-up podjetja iz držav, kjer že deluje (Švica, ZAE, Nemčija in Avstrija). Zainteresirana start-up podjetja lahko najdejo več informacij in kontaktne informacije na www.netcetera.com/start-ups.
 

O podjetju Netcetera

Netcetera je eno izmed vrhunskih programerskih podjetij v Švici, ki s prilagojenimi rešitvami podpira osnovne dejavnosti različnih strank. Predani strokovnjaki, dolgoletne izkušnje in dokazano strokovno znanje so pripomogli k dobremu ugledu podjetja. Dobro premišljena programska oprema z inovativnim pristopom je blagovna znamka podjetja Netcetera, ki je posledično privedla do številnih nagrad, zadovoljnih strank in zaposlenih.

Netcetera zajema vse faze življenjskega cikla informacijskega sistema, vključno s strokovnim svetovanjem, prilagodljivim projektnim pristopom, razvojem programske opreme visoke kakovosti in najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Krovna družba Netcetera, ki je bila ustanovljena leta 1996 s sedežem v Zurichu, ima približno 350 zaposlenih v Švici, Nemčiji, Lihtenštajnu, Makedoniji in Združenih arabskih emiratih.
 

Kontakt

Darko Butina, izvršni direktor za investicije
darko.butina@netcetera.com
Tel.: +41 44 297 55 55
Značke
Trainers4me Marko Filej SK75 Trenerji4me
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.