Ste slovensko scale-up podjetje, ki išče investicijo? Preberite, kako do nje!

Dne 14. junij 2019
 

ScaleIT, platforma in scale-up program, ki povezuje scale-up podjetja iz jugovzhodne Evrope z mednarodnimi investitorji in korporacijami, ponovno odpira svoja vrata. Najuspešnejša tehnološka in digitalna scaleup podjetja jugovzhodne Evrope se bodo potegovala za investicije, vredne od 3 do 30 milijonov evrov!


Slovenski podjetniški ekosistem se hitro razvija in slovenski startupi načrtujejo svoje prihodnje investicije in širijo iskanje izven naših meja. Eno takih podjetij je Quadrofoil, ki si je ravno pred začetkom poletja zagotovil 3 milijone evrov vredno investicijo švicarskega vlagatelja AlpVent AG. Podjetje, ki s svojimi izdelki narekuje prihodnost navtične industrije, bo denar porabilo za razvoj visokotehnoloških in okolju prijaznih čolnov.
 
Ko gre za grajenje podjetniškega voda in pridobivanje investicij, v smislu koeficienta donosnosti (ROI) nič ne premaga mednarodnih dogodkov. A predstavitev na velikem dogodku preprosto ni več dovolj. Ker po novem pozornost povprečnega človeka traja le 8 sekund, izgubiti se v množici ni več le tveganje, ampak realnost.

 


Glede na to, da pozornost povprečnega človeka traja le 8 sekund, kako torej investitorje prepričati, da si zapomnijo prav vas?


Kako torej investitorje prepričati, da si izmed stotine predstavljenih zapomnijo prav vas? Ob tem globalni dogodki ne vzamejo v ozir posebnosti posamezne regije, zato tekmovanje startupov z Balkana in iz San Francisca pod enakimi pogoji preprosto ni pravično.
 

Z odra ScaleIT po milijone dolarjev

ScaleIT, platforma in scale-up program, zato povezuje scale-up podjetja iz jugovzhodne Evrope z mednarodnimi investitorji in korporacijami. "Vsako leto temeljito preučimo na stotine prijav in izberemo 15 najboljših scaleup podjetij. Po programu, osredotočenem na ohranjanjein promocijo, finaliste oktobra povabimo v Milano. Tam se na odru predstavijo več kot 70 skladom tveganega kapitala in 150 top investitorjem, zainteresiranim in pripravljenim za vlaganje v regijo. S tem ustvarimo zdravo razmerje 10+ investitorjev na posamezno scaleup podjetje in rezultati govorijo sami zase: podjetja, ki so stopila na ScaleIT oder, so v zadnjih 3 letih zbrala kar 230 milijonov dolarjev. Med najbolj uspešnimi naj omenimo BeMyEye, MotorK, Musement, Cuebiq, Buzzoole, Supermercato24 in Shopfully," pravi ustanovitelj ScaleIT Lorenzo Franchini.

Franchini dodaja, da je bilo leta 2018 na dogodku v Milanu, kjer se je predstavil tudi slovenski Visionect, prisotnih 32 mednarodnih skladov, zgodilo se je več kot 100 individualnih sestankov med podjetji in mednarodnimi investitorji, izbrana scaleup podjetja pa so v povprečju zabeležila 177-odstotno rast prihodkov in 48-odstotno rast mednarodne prodaje.
 

 

Prijavite se do 30. junija!

Preverite pogoje za prijavo na peti ScaleIT, se do 30.junija 2019 registrirajte na https://scaleit.biz/#opencall in postanite eno izmed 15 podjetij, ki se bodo predstavila na odru pred investitorji kot so Accel, Amadeus Capital, Ardian, Cisco Investments, DN Capital, Draper Esprit, EarlyBird VC, Eight Roads, Highland Europe, Holtzbrinck Ventures, Idinvest, Index Ventures, Iris Capital, Partech Ventures in korporacijami kot so Euronext, AWS, Salesforce, Silverpeak, Orrick, Badenoch & ClarkPoste Italiane, Ludovici & Partners in SisalPay.

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.