Startupi in MSP-ji, pomagajte v boju zoper coronavirus. Prijavite se še danes!

Dne 17. marec 2020 objavil Mitja Sagaj
 

Startupi in mala ter srednje velika podjetja (MSP-ji), če razvijate tehnologije in inovacije, ki bi lahko pomagali pri zdravljenju, testiranju, spremljanju ali drugih vidikih izbruha coronavirusa, vas Evropska komisija poziva, da se še danes, v sredo, 18. marca, do 17. ure, prijavite na naslednji krog financiranja iz Evropskega sveta za inovacije

 

Gre za prijavo v pospeševalnik EIC, s proračunom v višini 164 milijonov EUR je ta razpis "od spodaj navzgor", kar pomeni, da ni vnaprej določenih tematskih prednostnih nalog, vlagatelji z novostmi, ki zadevajo coronavirus, pa bodo ocenjeni enako kot drugi vlagatelji. Kljub temu bo Komisija poskušala hitro slediti dodeljevanju nepovratnih sredstev EIC in kombiniranega financiranja (združevanje donacij in lastniških naložb) ustreznim inovacijam coronavirusa ter olajšati dostop do drugih virov financiranja in naložb.

 

Želim se prijaviti

 

EIC že podpira številne startup in MSP-je z inovacijami zoper coronavirus, ki so jim bila dodeljena sredstva v prejšnjih krogih. To vključuje projekt EpiShuttle za specializirane izolacijske enote, m-TAP projekt filtrirne tehnologije za odstranjevanje virusnega materiala in projekt MBENT za sledenje mobilnosti ljudi med epidemijami.

Značke
Coronavirus Evropska komisija Pomoč Inovacije Zdravje Epidemija
Komuniciranje in PR Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.