Startup BiteMe Nutrition osvojil 330 tisoč evrov investicije

Dne 6. junij 2022 objavil Nina Skok
 

Startup BiteMe Nutrition, ki se je letos predstavil tudi na konferenci Podim 2022, ljubiteljem vsega kar je fit ponuja zdrave, naravne in predvsem zelo okusne prigrizke. Mesec junij se je za podjetje začel zelo uspešno, saj so pridobili 330.000 € investicije s strani Feelsgood Capital, prvega specializiranega finančnega sklada za naložbe v slovenska in hrvaška podjetja z družbenim učinkom. Investicija Feelsgood in ostalih manjših investitorjev se tako pridružuje podpori, ki jo je podjetje BiteMe prejelo od slovenskega Medexa.

 

Razvoj zdrave in popolnoma naravne prehrane, ki jih potrošnik lahko uživa vsak dan, hkrati pa združujejo funkcionalnost, odličen okus in priročnost, je ekipa BiteMe Nutrition izpopolnila kot le redko kdo na trgu.

 

Prejeta investicija s strani vodilnega investitorja Feelsgood zajema 300.000 €, preostanek pa je prišel s strani manjših investitorjev kot sta aktivni investitor v veganske znamke Igor Drašković, solastnik in predsednik uprave skupine DRACO, ter Maje Švener, soustanoviteljice priljubljene slovenske blagovne znamke Ličila.si. Naložbo bo BiteMe Nutrition izkoristil za povečanje prepoznavnosti svojih izdelkov, še posebej pri športnikih, rekreativcih in osebah, ki negujejo zdrav način življenja. Želja, da se kot vodilna znamka zdravih prigrozkov pozicionirajo tako v Sloveniji kot tudi na Hrvaškem seveda ostaja, ciljajo pa tudi na širša, globalnejša tržišča.

 

Ker jim je začetno podporo namenilo prav slovensko podjetje Medex, so po slovenskem tržišču že dobro poznani, saj jih je moč najti pri vseh večjih slovenskih trgovcih. Njihovi BiteMe prigrizki pa so na voljo tudi na Hrvaškem, v Veliki Britaniji, Nemčiji, na Poljskem, v Honkongu, Grčiji in Estoniji.

 

 

BiteMe Nutrition je kot ključ svojega uspeha izpostavil razvoj zmagovalnih in predvsem zdravih receptur z visokimi hranilnimi lastnostmi in edinstvenimi okusi kot so sivka, himalajska sol, kardamom itd.. Močno so usmerjeni tudi v trajnostno in strogo nadzorovano ekološko pridelavo sestavin z željo, da ima minimalni vpliv na okolje.

 

Martin Kandus, soustanovitelj in finančni direktor BiteMe Nutrition, je ob prejeti investiciji povedal: “Poleg Medexa, ki ostaja naš prvi investitor in podpornik, svojo pot nadaljujemo z razširjeno skupino partnerjev. Pomemben mejnik je prav dogovor s Feelsgoodom, saj se poistovetimo z njihovimi usmeritvami ter verjamemo, da združujemo dve energični in medsebojno komplementarni zgodbi. Vodi nas prepričanje, da je naravno najmočnejše ter da novodobni in dinamičen slog življenja zahteva kakovostno prehrano, ki obenem spodbuja trajnost in skrb za okolje, kar sovpada s Feelsgodovimi investicijskimi kriteriji. Nadgrajujemo stanje, ki smo ga v zadnjih letih dosledno razvijali, in prek novih solastnikov pridobivamo širši dostop do kroga ljudi z znanjem na področjih trženja, vodenja in grajenja podjetij, kar bo v fazi rasti neprecenljivo. Hitro razvijajoče podjetje se namreč napakam ne more izogniti, a ključno je, da prek svojega razvoja pridobiva in razširja znanje. Ponosni smo na to, da prav od vseh investitorjev v krogu poleg finančnih sredstev pridobivamo prav to – močno strateško ekipo, ki bo naše izdelke brez kompromisov prenesla v vse bolj globalen obseg.”

Več sladkih, z zdravih vsebin najdeš na https://biteme-nutrition.com/.

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.