Start:up Slovenija pod okriljem MGRT pristopila k Višegrajskemu partnerstvu za izgradnjo skupne regionalne start-up platforme!

Dne 7. februar 2017 objavil Stanislava Vabšek
 

V torek se je delegaciji gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, ki je v Budimpešto odpotoval na biletarelane pogovore z madžarskim ministrom za narodno gospodarstvo Mihályjem Vargo, pridružil tudi Matej Rus, vodja Iniciative Start:up Slovenija. Glavni namen njegove udeležbe je bil pristop k partnerstvu za izgradnjo skupne regionalne start-up platforme, ki so ga prvotno sklenile štiri države Višegrajske skupine - Madžarska, Poljska, Češka in Slovaška ter pridruženi partnerici Avstrija in Nemčija.

 

Kot zastopnik prvotnih šestih podpisnic je pristop Slovenije k partnerstvu za izgradnjo skupne start-up platforme podpisal Imre Hild, vodja Hungarian Innovation Federation iz Madžarske (desno), kot predstavnik Iniciative Start:up Slovenija pa njen vodja Matej Rus. Podpis pristopa je potekal pod okriljem našega gospodarskega ministra Zdravka Počivalška (zgoraj levo) in madžarskega ministra za narodno gospodarstvo Mihálya Vargo (zgoraj desno).
 

Za tesnejše sodelovanje in učinkovitejšo podporo startupov

Glavni namen plaftorme je še tesnejše sodelovanje deležnikov startup ekosistemov v državah, ki so pristopile k sporazumu, ki bodo tako lahko zagotovili še boljšo podporo za rast inovativnih startupov iz regije v uspešna, svetovno znana podjetja. 
 

Države in partnerske organizacije

K izgradnji omenjene skupne regionalne start-up platforme so tako pristopile naslednje organizacije iz ekosistemov vseh sedmih držav podpisnic:  

Podpis sporazuma med omenjenimi državami je sicer rezultat pogajanj, ki so se lani končala v okviru Regional Digital Summit-a v Budimpešti.
 

O Iniciativi

Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvaja in promovira tudi javne nacionalne programe za podporo start-up podjetij. Skupaj s partnerji si prizadeva postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Značke
Iskratel Iskratel StartUp PODIM Poslovni angeli Slovenije 30Lean
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.