Settings = { cultureInfo: "sl-si", cookieUrl: "/sl-si/politika-piskotkov", };
 

Srbski vladi predstavili programe za podjetništvo

Dne 10. julij 2014 objavil Stanislava Vabšek
 
Učinkovite pobude in programe za spodbujanje in podporo podjetništva ter samozaposlitve med mladimi, ki jih Iniciativa Start:up Slovenija izvaja skupaj z gospodarskim ministrstvom (MGRT) in njegovima agencijama (SPS in SPIRIT), je predstavnik iniciative Urban Lapajne predstavil na posebni delavnici Evropske komisije in Vlade Republike Srbije.

Celodnevne delavnice, ki je včeraj potekala v Beogradu, so se udeležili predstavniki srbske vlade, ministrstev in vladnih ter nevladnih organizacij. Namenjena je obravnavi učinkovitih ukrepov za zaposlovanje mladih in prenosu dobrih praks držav članic na tem področju, s poudarkom na vzpostavljanju ugodnega okolja za podjetništvo in samozaposlovanje.

Dobre prakse so med drugim predstavljali tudi srbski minister za delo in zaposlovanje Aleksandar Vulin in minister za izobraževanje, znanost in tehnologijo Srdjan Verbić ter predstavnik Evropske komisije Thomas Bender, vodja direktorata za zaposlovanje.
 
Dogodek poteka v okviru TAIEX oziroma instrumenta Evropske komisije za tehnično pomoč in izmenjavo informacij pri implementaciji evropske zakonodaje.
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.