Spoznajte Katapult – mesto AKROBATOV

Dne 30. maj 2022 objavil Nina Skok
 

Imate podjetniško idejo in iščete okolje enakomislečih, kjer bi vas razumeli in vam pomagali?


Katapult, podjetniški pospeševalnik, ki ga je vzpostavil njihov dolgoletni partner Dewesoft, išče podjetja, ki razvijajo fizični produkt. Z odlično podporo vam lahko prihranijo marsikatero napako, podjetniško modrico in neuspeh in pomagajo do hitrejšega pospeška na trgu.


Poglejte spodaj, kakšno sporočilo so pripravili za vse, ki razvijate hardware rešitev. Sporočilo za tako imenovane »Akrobate«.


Najprej … kdo je Akrobat?

Akrobati smo tisti, ki kar moramo preizkušati meje mogočega, ki uživamo v ustvarjanju in ki se stalno sprašujemo “kako bi to rešili, kako bi to izboljšali”. Vizionarji. Geniji. Posebneži. Zelo smo redki, zato smo včasih osamljeni. In prav zato smo zgradili Katapult – mesto Akrobatov.


A si med nami? No, potem je tole mesto tudi zate. Pridi notri …


V MESTU

Evo, prav na sredini je stavba za tvoje podjetje. Povej nam, kaj je tvoja poslovna ideja, kaj produkt, pa ti povemo, kam v mestu se obrni za podporo. Aja, edino ena omejitev je – mesto je namenjeno Akrobatom, ki imajo (ali razvijajo) nek fizičen izdelek.

 

FABRKA

Na tvoji desni je FABRKA. Če vstopiš notri, boš videl precej top šit strojev (laserski razrez pločevine, cnc, pick’n’place, varilni …). Ja, lahko jih uporabljaš. Če znaš. Sicer pa imamo tu mojstre, ki ti naredijo, kar rabiš. Malo naprej so tudi testne naprave – produkt moraš seveda stestirati (vibracije, šok, temperaturna komora, klimatska komora, EM testi …). Če imaš prehrambni izdelek, ti je tudi na voljo mnogo profesionalnih strojev, ki jih lahko uporabljaš, da v začetku ne kupuješ svojih.

 

 

KANCLIJE

Če greš nazaj na cesto in po mestu malo naprej, se boš zaletel v naše KANCLIJE. Tu lahko najameš pisarno, morda sejno sobo … Pa tudi najameš računovodstvo, administracijo, pravne storitve …


FULFILLMENT CENTER

Ko boš svoje izdelke že redno proizvajal, lahko v tem mestu Akrobatov koristiš tudi skupen fulfilment center. Tina to u nulo poštima, zapakira in razpošlje.


NAŠI ASI

Nujno moraš mimo stene naših asov. Tam opisujemo slovenske, trboveljske in Katapultove zgodbe Akrobatov, naših vzornikov (Peter Florijančič, Janez Puh, Rudi Finžgar, Jure Knez, Mark Pleško, Ivo Boscarol, Primož Zelenšek …). Tudi tiste, ki so ustavili proizvodnjo, saj so neuspehi le trening in pot do večjih uspešnih zgodb. Zakaj torej ne bi pokazali te poti? Tako je notri zgodba Spacelinka, Hillstrika, Ironate … ne poznaš? Pa to moraš spoznati.

 

ŠULA

Kot vsako pomembno mesto, imamo tudi mi svojo šolo. Naučimo te vsega, kar rabiš znati, da narediš uspešno podjetje kot je naš vzornik – Dewesoft. Izobraževanja MOZAIK PODJETNOSTI te korak za korakom vodijo, kar praktično moraš znati. Vse predavajo uspešni podjetniki iz svojih praks, torej nič nepotrebne ali zastarele teorije.

 

 

TELOVADNICA – MAJSTRI

Da ostajamo v formi, imamo telovadnico. Itak. Trenirajo te pravi mojstri posameznih področij (imamo močno podporo svetovno uspešnega podjetja Dewesoft). Mentorji še vedno aktivno delujejo v branži, o kateri mentorirajo, tako da imajo zadnje informacije in kontakte s trga. Ja, dostikrat pride pravi kontakt zelo prav … Te zanima, kdo so ti naši majstri? Evo, tu je seznam mentorjev >>


NAOKOLI PO MESTU

Če pogledaš naokoli, boš našel tudi oglasno desko (kjer objavljamo dogajanja pri nas), mestni statut (imamo svoja pravila, seveda, red mora biti), kažipot, da se nam ne izgubiš, imamo celo prvo pomoč in Akrotest (test, če si pravi Akrobat).


Da te ne dolgočasimo – kar pridi v mesto in se razglej. V glavnem – dolgčas ti ne bo. Ampak samo če si Akrobat. V tem mestu lahko od prvotne ideje razviješ svoj izdelek vse to proizvodnje (prototip, testiranja, proizvodni prostori, storitve, fulfilment). Vse na enem mestu.


KLJUČNO

Če si Akrobat, se verjetno včasih počutiš malo … nerazumljeno. Malo drugače od večine. Ja, vizionarji znajo biti včasih malo “čudni” ostalim. Ampak tu v mestu Akrobatov te razumemo, s tabo ustvarjamo, ti dodamo še kakšno bolj noro idejo, pomagamo pri razvoju inovativnih izdelkov … Da skupaj spreminjamo svet.


P.s.: Kje smo? V centru sveta. V Trbovljah torej.


“Ja, sem Akrobat! Kako pridem do vas?”  

  1. predstavi nam svojo idejo / prototip / izdelek >>,
  2. počakaj, da te kontaktiramo (bomo),
  3. pripraviš pitch pred mentorskim svetom (pazi, so strogi),
  4. skupaj pogledamo, kako v našem mestu ti lahko pomaga,
  5. sedaj pojdi na točko 1.

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.