Spoznaj vse možnosti javnega in zasebnega financiranja svojega startupa

Dne 20. september 2019 objavil Mitja Sagaj
 

Startupi, oktober je vaša priložnost za udeležbo na enodnevnem brezplačnem tečaju, kjer dobite vse informacije o javnem in zasebnem financiranju startupov. Vse, kar morate storiti, je, da izberete, ali se nam boste pridružili v Ljubljani (8. oktobra) ali v Mariboru (10. oktobra) in izpolnite spletno prijavnico in že ste bližje možnostim, ki lahko vašemu poslu omogočijo rast.Možnosti financiranja vam bosta na dogodkih predstavila strokovnjaka Attila Uderszky iz Europa Media in Jan Bormans iz Startups.be, izvedeli pa boste, kakšne so možnosti financiranja vašega startupa v okviru programov H2020 in Horizon Europe, o načrtovanju financiranja, o pripravah gradiv, potrebnih za pridobitev financiranja, o človeškem dejavniku oziroma kako razumeti miselnost investitorja, na praktični delavnici pa boste tudi pičali svoj posel.
 

PRIJAVI SE ZDAJ
Udeležba je brezplačna, prijava obvezna, rok za prijavo pa 3. oktober.


Na delavnici boste:

  • izvedeli vse o možnostih financiranja v okviru programov H2020 in Horizon Europe ter o prepoznavanju priložnosti
  • izvedeli o pridobivanju sredstev in alternativah z vidika startupa in investitorja in kako si odgovoriti na vprašanje, ali naj sploh poiščete financiranje,
  • dobili informacije o različnih možnostih kapitala: prijatelji, družina in naivneži, pospeševalniki/inkubatorji, poslovni angeli, semenski kapital, državni kapital in tvegani kapital,
  • izvedeli, kako se pripraviti na vprašanja investitorjev po temah: ustanovitelji/ekipa, produkt/tehnologija, trg/konkurenca, poslovni model, metrike/ekonomika ne enoto in "čisto" podjetje (pravne zadeve, skrbnost poslovanja)
  • izvedeli, kako razumeti človeško plat investitorjev: kako ustvarjajo denar, kakšen je njihov tipičen dan, kakšni so njihovi miselni vzorci in kako jih nagovoriti,
  • vadili svoje sposobnosti pičanja in
  • spoznali druge priložnosti projektov Startup Europe, med njimi Untold Stories Budapest, Startup Europe Networks, MY-GATEWAY, Soft Landing, Startup Lighthouse, Startup Europe Partnership 2.0, Access2Europe, Nordic AIP in Scale-EUP2. 

PRIJAVI SE ZDAJ
Udeležba je brezplačna, prijava obvezna, rok za prijavo pa 3. oktober.


Na kratko o strokovnjakih 

Jan Bormans (Startups.be) ima doktorat iz strojništva in MBA iz mednarodnega upravljanja. Ima več kot 25-letne izkušnje iz inoviranja, podjetništva in ustvarjanja ekonomskih in družbenih vrednot. V evropskih projektih sodeluje od leta 1996 in je soustvarjalec belgijskega startup ekosistema. Aktivno je sodeloval v ustvarjanju blagovnih znamk Startups.be in European Startup Network.

Attila Uderszky (Europa Media) je okoljski inženir z več kot 17 leti izkušenj z upravljanjem in koordiniranjem projektov v FP5, FP6, FP7, H2020, LIFE, INTERREG in drugih programov. Njegov osrednji fokus so tehnične raziskave, razvoj prototipov, laboratorijske in terenske validacije rezultatov projektov in tudi aktivnosti inovacijskega menedžmenta, upoštevaje poslovno zmožnost in finančno vzdržnost. Je tudi registrirani poslovni trener izvršne agencije za mala in srednje velika podjetja pri Evropski komisiji, ki ponuja mentorsko pomoč koristnikom programov H2020.

Program dogodka 

PRIJAVI SE ZDAJ
Udeležba je brezplačna, prijava obvezna, rok za prijavo pa 3. oktober.

Značke
Financiranje Javno financiranje Zasebno financiranje
Komuniciranje in PR Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.