Spoznaj SALESQUEZE, finalista za SLOVENSKI START:UP LETA 2022

Dne 15. junij 2022
 

Prste na tipkovnico, pozor, ZDAJ! Startup podjetje SaleSqueze je prepričano, da mora biti naročanje pri proizvodnih podjetjih, predvsem kompleksnih in tehničnih izdelkov, sladko enostavno.
 
S pomočjo njihove platforme so procesi naročanja in obdelave naročil v podjetju namreč avtomatizirani in preprosti, zato ročni obdelavi naročil preprosto pomahamo v slovo. B2B kupci samostojno oddajo naročilo, prodajna ekipa se končno posveti aktivnostim, ki prinašajo vrednost, in stroški prodaje drastično padejo. Balzam za podjetnikova ušesa, kajne? In tisto dooooolgo komuniciranje preko e-maila in telefona? Platforma SaleSqueze ga NE pozna!

 

Platformo uporablja že več kot 50 podjetij iz Slovenije in Velike Britanije. Dokaz so številne zadovoljne stranke, med drugim tudi Impol, Aplast in Riko Ekos. Njihove stranke dosegajo vrhunske rezultate - do 90 % manj e-mailov in 70 % prihranjenega časa pri obdelavi naročil. Platforma je obdelala že 832.917 naročil v vrednosti 200M €.Podjetje je v letu 2021 prejelo angelsko investicijo, s katero je uspešno zagnalo podjetje, pričelo pridobivati nove stranke in zgradilo pravo ekipo za fazo rasti. Investitorji so prepoznali tako potencial v sami rešitvi, ki nagovarja izredno nišno področje z ogromnim tržnim potencialom kot tudi v ekipi, ki z izkušnjami dokazuje, da je sposobna osvojiti kompleksen, zahteven trg. V načrtu je širitev na DACH trg, na trg CEE regije, skandinavske države in na trg ZDA.


Nekaj kratkih, a sladkih z ekipo SaleSqueze:

1. Kaj bi vam pomenil naziv ‘Slovenski startup leta 2022’?
Laskavi naslov ‘Slovenski startup leta 2022’ poseduje le peščica podjetij, zato naslov v prvi vrsti pomeni izstopanje iz množice. V drugi vrst pomeni potrditev trdega dela preteklih treh let, prinaša pa ogromno motivacijo za prihodnost, odlično popotnico za širitev na tuje trge in pa bolj odprta vrata pri pridobivanju “seed” investicije.

 

2. Kdaj boste postali slovenski unicorn?
Kmalu 😉.
 
3.Kaj si finalist startup leta 2022 nese na plažo?
Poleg klasičnih pripomočkov, kot so kopalke in brisača, je obvezna tudi kakšna dobra knjiga, ki razširi znanja tudi izven poslovnega področja. Letos bomo na plaži brali Atomske navade (James Clear), Zakaj spimo (Matthew Walker) in Ena stvar (Gary Keller). Na plaži ne smemo pozabiti na hidracijo, zato bi se v hladilni skrinji skrivata lubenica in voda, mora tudi kakšno pivo. Aja, pa nujno sončna krema, da nas ne opeče. Seveda pa obisk plaže ni popoln brez družine ali prijateljev.
 
4. Kak nasvet za vse bodoče podjetnike, ki so lahko v vaših čevljih naslednje leto?
Podjetniška pot je polna vzponov in padcev, ampak ne nehajte verjeti v svojo vizijo, produkt in ekipo - tudi ko drugi že obupajo!


Ali bo prav SaleSqueze tista ekipa, ki si bo prislužila prestižni naziv Slovenski start:up leta 2022, izvemo že 21. junija. Nagrado, ki jo že petnajsto leto zapored podeljuje Start:up Slovenija v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter aktivnimi deležniki slovenskega ekosistema, bo prejel tisti, ki s svojimi dosežki, dejanji, ugledom in razvojnim potencialom predstavlja novo generacijo slovenskih inovativnih podjetnikov.


Naročilo opravljeno!

 

###
Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.