Spoznaj Paradigma Technologies, finalista za SLOVENSKI START:UP LETA 2023

Dne 23. maj 2023 objavil Anemari Pediček
 

Vesoljska industrija se trenutno sooča z izzivi pri razvoju trajnostnih in stroškovno bolj  učinkovitih rešitev na področju hitrega in zmogljivega prenosa podatkov. Za reševanje tega izziva postajajo majhni sateliti vse bolj pomembni zaradi nižjih stroškov, manjše teže in manjše porabe goriva med izstrelitvijo v primerjavi z njihovimi večjimi vrstniki. Majhni sateliti so zdaj ključni za različne aplikacije, vključno s spremljanjem Zemlje, podnebja in globalne komunikacije. Kljub kompaktni velikosti morajo še vedno zagotavljati enako raven zmogljivosti kot večji sateliti.

 

Ekipa podjetja Paradigma Technologies ponuja rešitve za visokofrekvenčne miniaturizirane radijske sisteme, ki zagotavljajo iste ali boljše zmogljivosti kot večji bratje.

 

Njihovi izdelki so zasnovani z najsodobnejšo tehnologijo, ki zagotavlja nizko porabo energije, majhno maso/težo ter volumen, visoko hitrost prenosa in pretočnosti podatkov.

 

Integracija njihovih rešitev v satelitske sisteme naslednje generacije bo omogočila hitro, zanesljivo ter ugodno internetno povezljivost tudi iz osamljenih in težko dostopnih območij. Kot posledica tega bo postalo, med drugim, še bolj učinkovito spremljanje okolja in podnebja, obvladovanje naravnih katastrof, urbanistično načrtovanje in razvoj pametnih naselij.


Podjetje Paradigma Technologies se je letos uvrstilo med 5 finalistov, ki se bo 30. maja v SiTi teatru borilo za naslov Slovenski startup leta 2023.

 

[Intervju] “Čez 5 let se vidimo kot vodilno podjetje v razvoju visokofrekvenčnih telekomunikacijskih sistemov za male satelite.”

Andrej Volpi, direktor podjetja Paradigma Technologies

 

1. Kaj vam pomeni nominacija in uvrstitev v finale za Slovenski start:up leta 2023?

 

Potrditev, da je naše dosedanje delo in vložek v projekt na pravi poti za uspeh.

 

2. Kje se vidite čez 5 let?

 

Vodilno podjetje v razvoju visokofrekvenčnih telekomunikacijskih sistemov za male satelite.

 

3. Kdo je vaš vzornik in zakaj?

 

Elon Musk je zagotovo eden mojih idolov v vesoljski in startup industriji. Musk, ustanovitelj podjetij SpaceX, Tesla Motors in SolarCity, se je izkazal za vizionarja, ki gleda v prihodnost in je zavezan ustvarjanju sprememb. S svojo odločnostjo in vodstvenimi sposobnostmi je revolucioniral vesoljsko industrijo z ustvarjanjem raket za večkratno uporabo in zmožnostjo učinkovitejšega izstreljevanja satelitov in vesoljskih plovil kot kdajkoli prej.

 

Toda Musk se ni ustavil samo pri vesolju. S podjetjem Tesla Motors je ustvaril eno najbolj inovativnih avtomobilskih podjetij na svetu, ki je revolucioniralo trg električnih avtomobilov in prispevalo k večji okoljski ozaveščenosti. Tudi s SolarCityjem je Musk poskušal solarno tehnologijo pripeljati na doseg vsakomur.

 

Kar me pri Musku najbolj navdihuje, sta njegova strast do inovacij in njegov pogum za sprejemanje velikih izzivov. Ne boji se dvomiti o statusu quo, slediti svojim najbolj divjim zamislim in tvegati vsega, da bi jih dosegel. Zahvaljujoč tem značilnostim je Musk postal vzor mnogim ljudem, ki želijo ustvariti nekaj velikega in narediti razliko v svetu."

 

4. Katera je zadnja knjiga, ki ste jo brali in bi jo priporočali bralcem Start:up Slovenija ter zakaj?

 

DIGITAL BUSINESS - fast or last, Paolo Susani. Knjiga analizira današnji digitalni svet predvsem način kako lahko obstojimo na trgu. Nove tehnologije predstavljajo nevarnost , za vse tiste kateri se ne prilagodimo na hitre spremembe, ampak istočasno velike priložnosti za tiste ki se prilagodijo tempu (hitrosti) današnjega poslovnega sveta. Vse to dobro analizira avtor v knjigi in prikaže tudi modele uspeha podjetnikov, kateri so izkoristili to priložnost.

 

Se nam želiš pridružiti pri razglasitvi Slovenskega startup leta 2023? 

 

Pridruži se nam 30. maja, ob 18.00 uri v SiTi teatru v Ljubljani. 

 

Zagotovi si svojo vstopnico

 

 

 

 

###
Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

Značke
Startup Slovenskistartupleta Startupleta2023 Sps Mgšt Paradigmatechnologies
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.