Spoznaj INNO LAB, finalista za SLOVENSKI START:UP LETA 2022

Dne 13. junij 2022 objavil Nina Skok
 

Navdušiti otroke za fiziko, matematiko, računalništvo in še kaj, res ni lahka naloga, a s pomočjo znanstvenih poskusov bo mali radovednež odrasel v velikega raziskovalca. In kako v praksi vzgojiti novo generacijo znanstvenikov in znanstvenic? No, pravzaprav TAKOLE!


Spoznaj zabojček eksperimentov po imenu Innobox, ki se v 3 zabavnih različicah z otroki in njihovimi starši odpravi na znanstveno podprto popotovanje odkrivanja talentov, samostojnosti in kritičnega razmišljanja.

 

V vsakem Innoboxu so namreč poskusi iz različnih področij naravoslovja (fizika, matematika, računalništvo, kemija in še kaj), otroci pa vsakič spoznajo še dosežke slovenskih znanstvenikov, raziskovalcev in strokovnjakov. In brez skrbi, poskusi so varni!


INNO LAB zgodbo je pričela Teja Bajt, ustanoviteljica Innoboxa – znanstvenega zabojčka poskusov, ki je po izobrazi (in srcu) molekularna in celična biologinja. Tejino največje veselje je tako prenašati strast do naravoslovja in znanosti na otroke.

 

Širni Sloveniji se je ekipa INNO LAB predstavila tudi na priljubljeni televizijski oddaji Štartaj Slovenija 2021, zdaj pa je njihova ideja pripravljena na vzlet na tuje trge, natančneje pristajajo na italijanskem Amazonu.  V letu 2020 je INNO LAB ustvaril 30.000 € prihodkov, ki so v letu 2021 poskočili na več kot 100.000 €. V 2021 so se prijavili tudi na razpis P2, kjer so nepovratna zagonska sredstva tudi uspešno pridobili, kar jim je omogočilo hitrejši razvoj


Nekaj kratkih, a sladkih s Tejo Bajt, ustanoviteljico INNO LAB startupa

1. Kaj bi vam pomenil naziv ‘Slovenski startup leta 2022’?

Pomenil bi nam potrditev, da postaja promocija STEM področja (področje znanosti, tehnologije, inžineringa in matematike) končno prepoznana tudi v Sloveniji.

 

2. Kdaj boste postali slovenski unicorn?

Čez 5 let 😊.


3. Kaj si finalist startup leta 2022 nese na plažo?

 Napihljivo blazino.
 

4. Kak nasvet za vse bodoče podjetnike, ki so lahko v vaših čevljih naslednje leto?

Vsaka nominacija ali dogodek je odlična priložnost za izboljšanje svojega pitcha in spoznavanje super ljudi!


Ali bo prav INNO LAB tista ekipa, ki si bo prislužila prestižni naziv Slovenski start:up leta 2022, izvemo že 21. junija. Nagrado, ki jo že petnajsto leto zapored podeljuje Start:up Slovenija v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter aktivnimi deležniki slovenskega ekosistema, bo prejel tisti, ki s svojimi dosežki, dejanji, ugledom in razvojnim potencialom predstavlja novo generacijo slovenskih inovativnih podjetnikov.

 


Misija INNOLAB ekipe - prenašati strast do naravoslovja in znanosti na otroke - pa je v vsakem primeru uspešno opravljena!

 

###
Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.