Spoznaj Gentler Stories, finalista za SLOVENSKI START:UP LETA 2023

Dne 22. maj 2023 objavil Anemari Pediček
 

Se tudi ti strinjaš, da je zdravje milenijcev v svetu, ki spodbuja vedno »višje, hitreje, močneje«, vse bolj načeto? Soočajo se z debelostjo, visokim pritiskom, povišanim holesterolom in depresijo. Vadba je pogosto prva izbira pri naslavljanju zdravja, saj ima pozitivne učinke na telesno in mentalno počutje. A pri tem prihaja zaradi neupoštevanja zmogljivosti telesa pogosto do pretreniranosti in poškodb. Z aplikacijo Gentler Streak se lahko izognemo prav zgoraj omenjenim problemom.    

 

Ekipa podjetje Gentler Stories je razvila visoko personaliziran iOS & watchOS sledilnik telesne pripravljenosti in vadbe Gentler Streak, ki uporabnika spodbuja k zdravemu življenjskemu slogu. Aplikacija omogoča ažuren nadzor nad osnovnimi zdravstvenimi metrikami ter na podlagi njih predlaga dnevne aktivnosti (včasih je to počitek). Z rabo aplikacije posameznik dolgoročno niža možnosti poškodb, pretreniranosti kot tudi razvoj nenalezljivih bolezni. Z redno rabo poglablja razumevanje lastnega telesa, poglabljanje odnosa z njim, ter k vadbi pristopa na način, ki ima potencial prerasti v doživljenjsko navado.

 

Aplikacija Gentler Streak je na voljo od februarja 2022 in ima trenutno 25.500 aktivnih naročnikov. Apple je Gentler Streak izbral za najboljšo aplikacijo za pametno uro Apple Watch v letu 2022, prejeli pa so tudi prestižno Editors Choice značko, ki jo uredniki poklonijo aplikacijam, ki jih navdušijo.

 

Ekipa GentlerStories se je s svojo inovativno aplikacijo uvrstila med top 5 finaliste, ki se bodo 30. maja potegovali za laskav naziv Slovenski startup leta 2023.

 

[Intervju] “Inspirirajo me ljudje, ki živijo to, kar so.”

Katarina Lotrič, soustanoviteljica in direktorica podjetja GentlerStories

 

1. Kaj vam pomeni nominacija in uvrstitev v finale za Slovenski start:up leta 2023?

 

Smo počaščeni in veseli, da je naše delo opaženo tudi na domačem trgu. Hkrati je to tudi dodatna motivacija za nadaljevanje tega, kar počnemo. Hvala! 😊

 

2. Kje se vidite čez 5 let?

 

V večjih prostorih in z razširjeno ekipo, še vedno pa v Sloveniji. Ponujamo nabor produktov, ki spodbujajo trajnosten življenjski slog, ter nudijo podporo na fizični ter čustveni ravni. Posežemo tudi izven digitalnega sveta, v svet športnih oblačil in opreme, s čimer razširimo vire prihodkov. Še naprej poslušamo trg in razvijamo v smeri, ki ustreza spreminjajočim se razmeram in potrebam družbe, pri čemer tesno sodelujemo s področnimi strokovnjaki. Aktivni smo na področju podpore družbenih iniciativ, ki se dotikajo zdravja, socialne pravičnosti in enakopravnosti spolov. Smo zaposlovalec, ki svojo vizijo živi tudi znotraj podjetja, in tako na prvo mesto postavljamo dobrobit sodelavcev. S svojimi dejanji skrbimo za raznolikost ter vključenost v tehnološki industriji.

 

3. Kdo je vaš vzornik in zakaj?

 

Inspirirajo me ljudje, ki živijo to, kar so. Ki slišijo svoj notranji klic in mu potem sledijo. Tisti, ki ohranijo igrivost in sebe ter ostalih ne jemljejo preresno. Inspirira me ranljivost, saj jo povezujem s pogumom in avtentičnostjo. Inspirirajo me ljudje, ki vidijo dlje od tega, kar družba ponuja. In ti ljudje so povsod. Od javnih oseb do posameznikov v osebnem krogu.

 

4. Katera je zadnja knjiga, ki ste jo brali in bi jo priporočali bralcem Start:up Slovenija ter zakaj?

 

Born to Run - Christopher McDougall, saj ima tek na dolge proge ogromno paralel z življenjem nekega podjetja. Pri obeh gre za planiranje dolgoročnih strategij in etape znotraj njih, za ohranjanje fokusa in konsistence, za hitro reševanje izzivov, ki se pojavijo na naši pot, za dober tajming, ... Se mi zdi krasna prispodoba za to, kar počnemo. V knjigah, ki na prvi videz nimajo zveze s podjetništvom, se skriva veliko modrosti.

 

Si tudi ti želiš biti del enega najspektakularnejših dogodkov slovenske startup skupnosti?

 

Pridruži se nam 30. maja, ob 18.00 uri v SiTi teatru v Ljubljani in si zagotovi svojo vstopnico tukaj

 

 

 

 

 

 

###
Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

Značke
Startup Slovenskistartupleta Startupleta2023 Sps Mgšt Gentlerstories
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.