Spoznaj DeltaHub, finalista za SLOVENSKI START:UP LETA 2022

Dne 16. junij 2022 objavil Nina Skok
 

Trdo delo, izgradnja boljše prihodnosti in ustvarjanje dediščine, ki nekaj pomeni - to je čista zmaga v igri življenja. Ta miselnost zmagovalcev žene naprej tudi podjetje Deltahub, ki je za vse tiste z bolečinami v zapestju oblikovala inovativni namizni pripomoček, ki skrbi za zdravje pri delu za računalnikom.

 

DeltaHub je mlado hitro rastoče startup podjetje s predano ekipo. Njihovo naslonjalo za zapestje Carpio je bilo razvito skupaj z zdravniki, zato so uspeli zasnovati pravilno ergonomično obliko. Le-ta se skupaj z uporabnikovo roko gladko pomika po podlagi in preprečuje boleče zapestje. Ekipa je s svojo inovativnostjo hitro prodrla na globalni trg in pridobili zapestja, no - zaupanje - kupcev zaposlenih pri Apple, Google, Netflix, SpaceX in drugih.

 

V zelo kratkem obdobju so uspeli prodreti na globalne trge, kjer so se promovirali predvsem z digitalnim marketingom, saj v večini delujejo v B2C segmentu. Glavni trg jim pomenijo Združene države Amerike, kjer imajo več kot 40 % strank. Sledijo še Kanada, Nemčija, Velika Britanija in Avstralija, skupno pa prodajajo v več kot 100 držav po svetu. B2C segment jim predstavlja 80 % prodaje, medtem ko so v letu 2021 začeli tudi z B2B prodajo preko distributerjev. V letu 2021 so ustvarili slaba 2 milijona evrov prihodkov. Ocenjujejo, da je priložnosti za razvoj in širitev še veliko, saj je po ocenah globalno tržišče na tem področju vredno 40 milijard evrov.


 

Nekaj kratkih, a sladkih s Janom Forsthuberjem, CEO in soustanovitelj startupa DeltaHub:

 

1. Kaj bi vam pomenil naziv ‘Slovenski startup leta 2022’?
Bomo videli, ko ga dobimo.


2. Kdaj boste postali slovenski unicorn?
Leta 2030.
 
3. Kaj si finalist startup leta 2022 nese na plažo?

Plažo vidi samo na televiziji.


4. Kak nasvet za vse bodoče podjetnike, ki so lahko v vaših čevljih naslednje leto?
Zlato ti daje sijaj, ne pa sreče.


Ali bo prav DeltaHub tista ekipa, ki si bo prislužila prestižni naziv Slovenski start:up leta 2022, izvemo že 21. junija. Nagrado, ki jo že petnajsto leto zapored podeljuje Start:up Slovenija v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter aktivnimi deležniki slovenskega ekosistema, bo prejel tisti, ki s svojimi dosežki, dejanji, ugledom in razvojnim potencialom predstavlja novo generacijo slovenskih inovativnih podjetnikov.


In ne pozabi - ne glede na to, kako močno željo po uspehu imaš, želja po zdravju naj bo vedno na prvem mestu.

 

 

###
Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.