South Central Ventures z dvema novima investicijama v hrvaški Homible in srbski Content Insights!

Dne 27. junij 2018
 

Najnovejši pridobitvi v naboru portfeljskih podjetij sklada tveganega kapitala South Central Ventures (SCV), ki ga vodi Jure Mikuž z ekipo upravljalcev, sta hrvaški Homible in srbski Content Insights. Nepremičninsko tehnološko podjetje Homible bo z investicijo SCV in poslovnih angelov v skupni vrednosti 125 tisoč GBP razširil bazo uporabnikov v Veliki Britaniji in digitaliziral industrijo upravljanja nepremičnin. Srbski Content Insights pa bo z svežim ”pre-scale” kapitalom v višini 2,1 milijona EUR pospešil trženje rešitve, ki revolucionira način, kako novinarji merijo, spremljajo in monetizirajo svoje vsebine!
 

Nepremičninska panoga je zrela za spremembe

Po vsem razvitem svetu so številni uporabniki razočarani nad nepremičninsko panogo, zato preseneča dejstvo, da do zdaj še ne obstaja globalno »prop-tech« podjetje, ki bi naslovilo te težave in vzpostavilo doseg, kot ga imajo danes Google, Facebook ali Amazon. Večina obstoječih startupov želi spremeniti le eno samo vertikalo in se problemu ne približujejo kot celoti. Ekipa Homible pa je našla rešitev, v kateri so naši domovi središče za vse spletne stvari, povezane z nepremičninami.
 

Homible se je povezal z disruptivnimi »prop-tech« podjetji z namenom, da inovacije združi na celosten način, kar lastnikom nepremičnin omogoča, da znotraj ene platforme Homible kupujejo, upravljajo in nadzorujejo različne storitve, kot so energija, zavarovanje, širokopasovna internetna povezava, mobilna telefonija, vozila, domače živali … Celotna Homible storitev, ki se že uveljavlja na trgu VB, pa je del veliko večjega načrta, ki želi ustvariti novo dobo in veliko skupnost nepremičnin.
 
 
 

Ekipa, ki bo cilj uresničila

Zgodba platforme Homible se je začela več kot leto dni nazaj v Splitu, ko so Stephen Geran (CEO), Josip Medic (CTO) in Josip Bojcic ustanovili podjetje z jasno vizijo, da lastnikom stanovanj, najemnikom in najemodajalcem pomagajo bolje upravljati nepremičnine. Z integracijo obstoječih rešitev in mnogimi inovativnimi funkcijami so zgradili unikatno izkušnjo (neke vrste Facebook za nepremičnine) in jo lansirali v začetku leta 2018. Homible zdaj aktivno išče najboljše talente s Hrvaške, ki jim bodo pomagali uresničiti njihovo vizijo.


 

Pomen naložbe za Homible

»Super je, da imamo v tej zgodnji fazi podporo sklada South Central Ventures. Daje nam temelje, na katerih lahko zgradimo našo veliko vizijo za nepremičninsko panogo. Kratkoročno bo investicija sklada South Central Ventures in angelskih investitorjev v vrednosti 125 tisoč GBP namenjena izgradnji ekipe in trženju produkta v VB oziroma hitrejše pridobivanje zgodnjih kupcev,« je dejal Stephen Geran, CEO & soustanovitelj podjetja Homible.
 

Investicija v revolucioniranje ocenjevanja uspešnosti vsebin

Srbski ”editorial intelligence” start-up Content Insights pa je s SCV kot vodilnim investitorjem, ki sta mu sledila obstoječa investitorja North Base Media in Neveq, pridobil ”pre-scale” investicijo v vrednosti 2,1 mio EUR. Odmevnost in doseg objavljenih vsebin sta namreč vroči temi v medijski in oglaševalski industriji, ki pa se brez univerzalnih meril uspešnosti trudi ugotoviti, kaj deluje in kaj ne. Prav to vrzel na trgu želi zapolniti srbski start-up Content Insights z algoritmom, ki omogoča jasno ocenjevanje uspešnosti vsebin v povezavi s piscem, tematiko, rubriko in priporočiteljem.
 

 

Številne ugledne stranke

Start-up za vsebinsko inteligenco Content Insights je bil ustanovljen junija 2016, danes pa njegov produkt uporabljajo uredništva po vsem svetu, med drugim tudi Ringier Axel Springer, Süddeutsche Zeitung, Diario Noticias, Clarin, South China Morning Post, Daily Mail Group, De Persgroep in mnogi drugi. Za svojo rešitev je Content Insights leta 2017 prejel nagrado za uredniško inovacijo leta, ki jo je podelila revija FIPP Innovation World Report, poleg tega pa se podjetje ponaša tudi s številnimi drugimi nagradami v medijski industriji.

Ekipa Content Insights

Ideja za rešitev Content Insights se je porodila direktorju in ustanovitelju Dejanu Nikoliču, medtem ko je neuspešno iskal rešitev med orodji, ki so bila na voljo na trgu. Danes ima ekipa Content Insights 34 zaposlenih, ki živijo po vsem svetu, s pisarnami v Novem Sadu, Sofiji in Bostonu. Imajo veliko zalednega znanja o panogi, zaposlujejo pa najboljše talente tako na področju tehnologije in podatkovnih znanosti kot tudi novinarstva in uredništva.

 

 

O pomenu partnerstva s SCV

 »Z zbranimi sredstvi želimo skalirati prodajo in trženjske aktivnosti, predvsem na svoji poti na ameriški trg, ki ga želimo osvojiti v tretjem in četrtem četrtletju letos.  Za dosego teh ciljev bomo prav tako uporabili izkušnje partnerjev sklada SCV in njihovo omrežje, zato smo navdušeni, da bomo lahko delali s tako talentiranimi in predanimi partnerji. Content Insights je znan po tem, da investitorjev ne izbere le zaradi sredstev, temveč tudi glede na to, kaj lahko prispevajo k našemu poslu. Naši investitorji do sedaj so bili nekdanji odgovorni urednik pri Wall Street Journal, nekdanji glavni urednik pri The Washington Post, COO pri Reuters-Thomson itd.« je dejal Dejan Nikolic, ustanovitelj in CEO startupa Content Insights.


 

Navdušenje SCV pri obeh novih naložbah 

Navdušenje ekipe South Central Ventures je vidno pri obeh novih naložbah. ”Ekipa Homible ne odkriva tople vode, temveč razvija storitev, ki bo poenostavila naš vsakdan,« je ob naložbi v hrvaški ”prop-tech” start-up dejal Jure Mikuž, vodilni partner sklada South Central Ventures. ”Z veseljem bomo prispevali k nadaljnji rasti podjetja Content Insights, ki je izgradilo skalabilen posel okoli edinstvenega in tehnološko odličnega izdelka, za katerega verjamemo, da bo revolucioniral način, kako novinarji merijo, spremljajo in monetizirajo svoje vsebine, sploh v času, ko ima veliko ljudi občutek, da je vse več novic, vendar imamo vse manj informacij,« pa je ob investiciji v Content Insights povedal Jan Kobler, partner pri skladu South Central Ventures.
 
---
 

O South Central Ventures 

S pisarnami v Beogradu, Zagrebu in Skopju se South Central Ventures (SCV) skozi Enterprise Innovation Fund (ENIF) osredotoča na tehnološka podjetja na zahodnem Balkanu. 40 milijonov evrov vreden sklad je namenjen predvsem investicijam, ki podpirajo zgodnje faze razvoja in rasti. Znotraj t.i. »semenskega žepa« je 1,5 milijona evrov namenjenih investicijam v višini do 100.000 EUR na podjetje. Večina sklada pa je namenjena investicijam, ki podpirajo zgodnje faze razvoja in rast ter obsegajo do tri milijona evrov na podjetje. Te investicije so namenjene temu, da spodbujajo širitev na mednarodne trge in rast najobetavnejših tehnoloških startupov, ki imajo dokazujejo svoj potencial za velik uspeh. SCV podpira start-up ekosistem v regiji in pomaga ustanoviteljem, ki si upajo svoje podjetje peljati na globalne trge. Prejšnje investicije sklada SCV vključujejo AgriviBulb, LittleDotCognismInplayerLetzAlchemyVirtus VitaCity ExpertWork Puls, Hunch Insights, TradeCore in Cube Team, po novem pa se družini portfeljskih podjetij pridružujeta tudi Homible in Content Insights.
 
 

Kontaktne osebe za več informacij

Homible                                                                                 
Stephen Geren, CEO                                                                 
stephen.geran@homible.com                                                         
 
Content Insights
Dejan Nikolić, CEO
dejan@content360.co
www.contentinsights.com 
 
South Central Ventures
Krunoslava Ivankovic  
krunoslava@sc-ventures.com           
www.sc-venture.com                   
 
 
  
 
Značke
South Central Ventures Homible Content Insights
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.