Settings = { cultureInfo: "sl-si", cookieUrl: "/sl-si/politika-piskotkov", };
 

SmartNinja začetnike in vse ukaželjne uči programiranja in IT veščin

Dne 16. januar 2015 objavil Stanislava Vabšek
 

SmartNinja je šola programiranja in sodobnih IT veščin, ki jo je novomeška ekipa Kluba mladih podjetnikov zagnala zato, da ljudem pomagati razviti talente in poklicna znanja 21. stoletja. Popolnim začetnikom in tistim z nekaj predznanja zagotavlja učinkovitejše opravljanje dela, izboljšanje zaposlitvenih možnosti ali celo priložnost, da si sami ustvarijo službo. Za simbolično plačilo bodo udeležence učili programiranja, grafičnega oblikovanja in interneta stvari, s prvimi vikend tečaji izdelovanja spletnih strani v jeziku HTML in CSS pa v sodelovanju z Iniciativo Start:up Slovenija začenjajo že februarja, in sicer v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici.

Prve letošnje SmartNinja Vikend delavnice z osnovami izdelovanja spletnih strani v jeziku HTML in CSS bodo v sodelovanju z Iniciativo Start:up Slovenija potekale februarja v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici.


Pametne ninje in njihovo poslanstvo

Matej Ramuta, Žiga Besal in Miha Fabjan, ki tvorijo jedro ekipe SmartNinja, so prepričani, da se v vsakem izmed nas skrivajo talenti, ki jih mnogokrat tradicionalni izobraževalni sistem ne prepozna. Poslanstvo SmartNinje je ljudem pomagati odkriti in razviti te talente ter osvojiti ali nadgraditi veščine na sodobnem IT področju, ki bodo posameznikom v ekonomiji 21. stoletja pomagale lažje najti službo ali pa jo celo ustvariti.

Novomeška ekipa SmartNinja (z leve) - Matej Ramuta, vodja šole, Miha Fabjan, organizacija in Žiga Besal, mentor programiranja.
 

Prve letošnje vikend delavnice

S prvimi tečaji bodo v sodelovanju z Iniciativo Start:up Slovenija začeli že februarja, ko bodo v Ljubljani (Tehnološki park Ljubljana), Mariboru (Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerze v Mariboru) in Novi Gorici (Primorski tehnološki park) izvedli tri SmartNinja Vikend delavnice. Te bodo posvečene osnovam programiranja oz. izdelovanja spletnih strani v HTML in CSS. ”Skoraj vsakdo je svoje prve korake v svet programiranja začel s HTML in CSS. To sta jezika, s katerima se oblikuje izgled (front-end) spletnih strani. Ta nivo je primeren tako za popolne začetnike, kot tudi za tiste, ki bi radi osvežili svoje znanje. Skozi praktične primere in intenziven trening boste doživeli delo programerja oz. programerke ter ustvarili svojo prvo spletno stran. Ne oklevajte - prijavite se in preživite vikend v dobri programerski družbi,” obljublja ekipa SmartNinja.
 

Načrti za prihodnost

V prispevku, objavljenem na portalu Siol.net v rubriki Junaki za jutri, člani ekipe v mesecu marcu napovedujejo začetek trimesečnih usposabljanj, kjer se bodo z udeleženci srečevali dvakrat tedensko. Najprej bodo začeli s tečajem spletnega programiranja, kjer bodo udeleženci poleg HTML in CSS spoznali še programska jezika JavaScript in Python, ter podatkovne baze in še nekaj drugi orodij sodobnega spletnega razvoja. Po končanem izobraževanju bodo udeleženci usposobljeni za mesto pripravnika ali juniorja v IT-podjetju. Načrtujejo pa tudi tečaje programiranja v Androidu, grafičnega oblikovanja, programiranja in uporabe mikrokrmilnikov Arduino ter bioinformatike in biotehnologije. 


 

 

Značke
SmartNinja Tehnološki park Ljubljana Tovarna podjemov Primorski tehnološki park
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.