Smart Optometry se podaja v ZDA

Dne 11. september 2019 objavil Mitja Sagaj
 

Slovenski startup Smart Optometry, ki razvija digitalne rešitve za nego vida in oči, je s svojim treningom vida za otroke z lenim očesom, nezadostno konvergenco in strabizmom uradno vstopil na ameriški trg. V prihajajočih tednih se bo ekipa predstavila tudi na Vision Expo West v Las Vegasu, največjem specializiranem sejmu očesne industrije v Združenih državah Amerike.

Za celo Slovenijo otrok, ki potrebujejo trening vida

Za podjetje je ameriški trg glavna prioriteta, saj tam živi za več kot eno Slovenijo otrok s to težavo. Samo v ZDA se vsako leto rodi več kot 100.000 otrok s težavami, ki jih lahko rešujemo s treningi vida, med njimi pa prevladuje ambliopija, oziroma pogovorno leno oko. Gre za težavo v razvoju vida, ki povzroči slabši razvoj enega očesa. Kerimajo posledično možgani težavo s spajanjem dveh slik različne kakovosti, začnejo prioritetno uporabljati le boljše – kar vodi v postopno nadaljnje slabšanje lenega očesa.
 


Skupaj s stroko za boljši vid otrok

Ker so obstoječi načini za naslavljanje te problematike na domu precej časovno potratni, zahtevni ter nezanimivi, pogosto po izkušnjah stroke prihaja do opuščanja zdravljena. Prav tu se kaže inovativnost rešitve AmblyoPlay, za katero je podjetje med drugim prejelo zlato priznanje za inovacijo Gospodarske zbornice Slovenije. Pri AmblyoPlay-u trening vida poteka skozi igro na računalniku ali tablici, s temi igrami pa se trenira tako leno oko kot tudi možgane kako pravilno in učinkovito uporabljati obe očesi.

"Že po prvih testiranjih in pogovorih z našo ciljno skupino smo ugotovili, da je ključ do uspešnega treninga to, da napravimo celoten proces zanimiv, atraktiven, ter tako pomagamo tako staršem kot tudi specialistom pridoseganju boljših rezultatov," pravi Žan Menart, direktor podjetja Smart Optometry. Tudi omenjene težave so vse prej kot nišne. "Kar do 5 odstotkov vseh otrok ima težave, ki jih lahko odpravimo s treningi vida in ki se pogosto z letile še slabšajo in imajo dolgoročne posledice – težave z branjem, učenjem, kakor tudi težave pri opravljanju vozniškega izpita."

Z razstavnim prostorom na največjem sejmu v ZDA

Po uradnem pričetku vstopu na ameriški trg v prejšnjem tednu, ki so ga pospremile objave v praktično vseh vodilnih medijih v branži, se sedaj ekipa odpravlja v ZDA tudi na svojo prvo sejemsko predstavitev na velikem odru. Tako bo čez slaba dva tedna s svojim razstavim prostorom prisotna na največjem sejmu očesne industrije v ZDA – Vision Expo West v Las Vegasu. Sejem, ki se ga vsako leto udeleži več kot 15 tisoč očesnih specialistov jeizvrstna priložnost za navezovanje novih poslovnih stikov in kot pravijo v podjetju pričetek gradnje prodajnemreže skupaj z očesnimi klinikami in centri širom ZDA.
Kontakt za medije:
Žan Menart
Direktor
zan@smart-optometry.com
+386 40 739 422

Značke
Smart Optometry Trening vida Žan Menart Očesni trening
Komuniciranje in PR Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.